Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mikor tudunk beköltözni?

Mikor tudunk beköltözni?

Figyelt kérdés
Jelenleg felújítás alatt áll a ház amit nemrég vettünk. Teljesen üresen áll. Fűtésre és villanyszerelésre várunk most. Se lebetonzova mégcsak leburkolva sincs az allja. Se festve. Ablakok is hiányzonak még. Kérdésem, hogy mi az a minimális állapot amivel már beköltöznétek? Fürdőbe csak a tusoló rész kész vagy az egész. Konyhába csak egy tűzhely és hűtő vagy más is kell? Mosni kézzel vagy jó ha van már mosógép. Wc. Szobába csak matrac stb. Mondom jelenleg teljesen üres. Se egy mosdókagyló se egy kapcsoló vagy konnektor se semmi. Véges a keretünk és nem fogjuk tudni befejezni teljesen így hamarabb kell költöznünk mint a kész állapot. Jelenleg anyósnál lakunk. Mennénk már 😅

2021. dec. 31. 13:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Kb a burkolásig jutunk el. Tehát villanyszerelés lámpakkal kapcsolókkal lesz. Az összes külső ajtó ablak meglesz. Belső ajtók már nem de az ráér. Padlóűtés kész lesz, víz bent lesz de szaniterek már nem biztos. Továbbá bútorok és gépek egyáltalán nem férnek már bele. Festés még kérdőjel.
2021. dec. 31. 13:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 éve költöztem be így, mert nem akartam tovább albiban lakni...

Legyen egy kád, egy gáz tűzhely, 2 db pb palack, egy használható fa tüzelésű kályha, víz bekötési pont, nah meg persze ablakok...

Nekem az elején ezek hiányoztak :D

A bekötési pontról azért ne mondjatok le, mert automata mosógépet 3/4 kerti csapra is be lehet kötni, szennyvíz csövet ki dugod az ablakon, mert kézzel meg tárcsás géppel iszonyat rossz mosni...

Nekem évekig ment mosógép kerti csapról.

2 db palack azért kell, mert feltételezem vezetékes gáz se lesz holnap, 1 kell amit használtok, egy meg legyen mindig tartalékban, ha nem akkor fogy ki éppen mikor nyitva van a csere telep.

Kádba meg tudtok melegíteni tűzhelyen vizet.

Később szegényes szinten is lehet ezeket fejleszteni...

Jelenleg ott tartok, hogy gáz fűtésem van pb palackokról, mosogatógépem is lett szárítógéppel :D

2021. dec. 31. 14:38
 3/13 A kérdező kommentje:

A padlófűtés gázkazánról fog menni. Az kész lesz január/februárban. Szóval gáz lesz a házban amire a tűzhelyet rakötöm. Így fatüzelésű kályha se kell majd. A mosógép megoldást az valószínűleg megfogadjuk. Nem szívesen mosok kézzel. Kád helyett lavor lesz a gyerekek fürdetéséhez meg a zuhanyzót tervezzük először megcsinálni. Olcsóbb mint a kád mert a tusoló kb csak burkolás. Nem lesz külön zuhanykabinunk. Kád meg ráér később. (Lesz mindkettő)

Bútorokból mi az ami nagyon fontos?

Vagy inkább mennyire fontos a burkolás? Papuccsal betonon lakni pár hónapig? És a burkolás árából pl minden szanitert megvenni? Kezdek elveszni

2021. dec. 31. 14:49
 4/13 anonim ***** válasza:

A kerti csapot csak példának mondtam, ilyenkor nagyon rossz azt használni, mert ha van téli csap azt mindig el kell zárni, ha meg nincs akkor folyatni kell ami éves leolvasásnál nagyon drága.

De KPL csővel bekötni nem egy bonyodalom.

Bútorok min szinten ruhaszekrény, ágyak amin tudtok aludni.

Sima betonon nem a legjobb lakni :/

2021. dec. 31. 14:55
 5/13 A kérdező kommentje:

Jelenleg így áll a ház. Vízcsövek bent, szigetelés lent. Arra megy a fűtéscső majd beton. Villany is újrahúzva csak áram nincs még benne.

[link]

2021. dec. 31. 14:56
 6/13 A kérdező kommentje:
Kiindulva abból hogy eddig hogy értek ide a mesterek kb tavasz vége lesz mire eljutunk addig amit fentebb írtam. Akkor a kerticsap már nem fagy el.
2021. dec. 31. 14:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Hát ebbe még nem tudtok beköltözni... :/

Amúgy jól halad, csempe, bekötési pontok már vannak :)

Tavaszra meg lesz ez :)

2021. dec. 31. 15:01
 8/13 A kérdező kommentje:
En is abban bízok.
2021. dec. 31. 15:07
 9/13 anonim ***** válasza:

Az egész csak pénz,és szakember kérdés.

A padló fűtésre jól rábeszéltek. Ez az fűtési mód,ahol igazi meleget sosem fogsz érezni.Ez csak komfort meleget ad.Anyagban sem olcsó.

Itt ősztől tavaszig kell a fűtések menni,mert a taposót nem szabad hagyni hogy kihűljön .Nyár végére talán kész lesz minden.

2021. dec. 31. 15:15
 10/13 A kérdező kommentje:
A padlófűtésre senki nem beszélt rá. Amióta az eszemet tudom padlófűtés volt mindenhol ahol laktam. Férjem is. Eszünkbe se jutott más fajta fűtés de ebbe nem megyek bele. Anyaga már megvan nyár óta így annak csak munkadíja lesz már kiadás. Mi az a “taposó” ami nem hűlhet ki?
2021. dec. 31. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!