Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Generálkivitelezőhöz be lehet...

Generálkivitelezőhöz be lehet menni személyesen érdeklődni?

Figyelt kérdés

Mármint telefonálgatás helyett bemennék személyesen és megkérdezném, hogy el tudnák-e vállalni az adott időszakban a munkát, illetve, hogy jöjjenek ki terepszemlére valamikor hogy kapjak egy árajánlatot.

Persze ha azt mondják, nem tudnak nyárra vállalni, akkor tárgytalan, csak telefonon nem túl kellemes ezt megbeszélni.

Több generálos van a városban, úgyhogy van hol próbálkozni.

2022. jan. 8. 12:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Van irodájuk? Akkor persze, menj. Legfeljebb elküldenek, hogy ott nem lehet személyesen ügyet intézni.
2022. jan. 8. 13:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Egy ajánlatkérés/ajánlatadás többlépcsős folyamat. Az nem mindig működik hogy bemész, mert az árajánlatadás egy többszereplős folyamat. Legjobb ha írsz egy emailt és ott rögtön kiderül hogy van-e kapacitásuk, illetve mekkora a munka a céghez képest. A Strabag például nem fogja neked leaszfaltozni a garázsbejáródat. Úgy is felhívnak ha árajánlatot akarnak adni neked. Az email egyfajta előszűrés, itt kiszűrik a problémás megrendelőket. Egy problémás megrendelő a cégnek rosszabb mintha egyáltalán nincs munka.
2022. jan. 8. 14:07
 3/13 A kérdező kommentje:

2-es, igen erre én is gondoltam, tavaly ablakokat cseréltettem és ott is e-mailben kerestem őket, mondjuk a reklámjuk szórólapos volt, így nyilván volt kapacitásuk foglalkozni vele.

Egy generálkivitelező cégnek írtam eddig, nekik megírtam, hogy a panel wc-met szeretném felújíttatni (Az előző tulaj nem fejezte be a felújítást, ezért olcsóbb volt a lakás). Választ nem kaptam, bizonyára ők is olyan cég, akik apróságokkal nem tudnak foglalkozni.

De akkor megpróbálom, amit írtál, e-mailen keresen az elérhető generálkivitelezőket, hátha ír valaki. :)

A garázsbejáró leaszfaltozása meg nem generálkivetelős munka, a szüleim családi házban élnek, tapasztaltam már meg ezt-azt ezzel kapcsolatban.

Pl: hogy iszonyat kókler emberek vannak, egy mesterember a hajópadlót felcsiszolta, majd mind aki jól végezte dolgát, elrakta a pénzt. Másnap vissza lett rendelve, hogy a fényesítést mégis ki fogja megcsinálni... xD Természetesen ingyen nem vállalta, azt mondta, az órabér az órabér. De hogy szó nélkül otthagyta volna félkészen...és hány ilyen van

2022. jan. 8. 15:05
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

" panel wc-met szeretném felújíttatni"

Ne haragudj de ha ezzel bemész egy generál céghez ki fognak röhögni. Egy panel WC felújítása még egy katás burkolómesternek is túl kicsi munka, ő sem fogja vállalni.

2022. jan. 8. 16:44
 5/13 A kérdező kommentje:

Akkor mégis kihez fordulhatnék ezzel? :(

Kellene egy légkondi is, meg az előszobát is jó lenne átfestetni.

És egy burkoló mióta csinálja meg az egész WC-t?

És akárhogy számolom, ez 3 dolog együtt 400-500 ezer alatt nem jön ki. Elég szomorú lenne, ha ez "nem pénz" senkinek.

2022. jan. 8. 16:59
 6/13 anonim ***** válasza:

"egy burkoló mióta csinálja meg az egész WC-t?"

Keresel egy burkolót meg csőszerelőt.

"ez 3 dolog együtt 400-500 ezer alatt nem jön ki. Elég szomorú lenne, ha ez "nem pénz" senkinek."

Szomorú vagy nem szomorú, ha nem éri meg akkor nem fogják elvállalni. Te sem örülnél ha ingyen kellene dolgoznod.

2022. jan. 8. 18:45
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem azért, de ha nem tudsz ítélkezés nélkül válaszolni, akkor miért bosszantasz másokat???

És nem ingyen kellene dolgozniuk, ez igenis pénzbe kerül, de azt megértem, hogy csak milliós tételben vállalnak munkát.

2022. jan. 8. 19:40
 8/13 A kérdező kommentje:
És én kérek elnézést, amiért 25 évesen nincs elég élettapasztalatom, talán emiatt tettem fel a kérdést. :)
2022. jan. 8. 19:41
 9/13 anonim ***** válasza:

"miért bosszantasz másokat???"

Nem értem miért bosszantás ha leírom az igazságot. Nem éri meg kis munkákat megcsinálnia a cégeknek. Ez szimpla matek. Az adókat be kell fizetni, a munkásokat ki kell fizetni, a benzint meg kell venni, ez úgy nem lehetséges a nagy rezsis cégeknek ha kis munkákat vállalnak el.

2022. jan. 8. 20:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Az olyan vállalkozót akivel nem tudsz személyessen ill emailen egyeztetni azt el is engedheted!Referenciákat mutasson ill kiviteli szerződést készítsen amibe le van fektetve mi mennyibe kerül,fizetési határidő stb.De csak olyan szerződést érdemes aláirni ami jogszerű ezért érdemes megmutatni egy ügyvédnek nehogy ráfizess!De a te döntésed!
2022. jan. 9. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!