Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Generálkivitelező előre...

Generálkivitelező előre kérheti a pénz felét?

Figyelt kérdés
Generálkivitelezővel szeretnék lakást felújítani.Akivel beszéltünk,azt mondta,a pénz felét előre kéri.Ettől a mondattól a hátamon feláll a szőr....ez normális,vagy általános dolog?
2021. febr. 14. 18:49
1 2
 1/13 Noren1989 ***** válasza:
94%
Mindig a szerződés a mérvadó!
2021. febr. 14. 18:52
 2/13 anonim ***** válasza:
97%

Attól függ, mire és hogy szerződsz.

Kisebb vállalkozó ismerőseim az "anyagot előre díjat munka végén" elven kérik a pénzt.

2021. febr. 14. 18:56
 3/13 A kérdező kommentje:
Itt csak a munkadíjról van szó.Anyagot én veszem,neki csak a munkát kell elvégeznie.
2021. febr. 14. 19:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Elvégzett részmunka folyamatok után szoktak fizetni.

Ha előre fizetsz, akkor minden nap aggódhatsz hogy vajon megjelennek e egyáltalán holnap, vagy csődöt jelent.

2021. febr. 14. 19:31
 5/13 qkker1 ***** válasza:
100%
Keress másikat, ha csak a munkadíjat kell fizetned, és annak a felét kéri előre, az több, mint büdös!
2021. febr. 14. 19:41
 6/13 anonim ***** válasza:
55%
Ha generálkivitelezővel újítatsz fel,ne csodálkozz. Mivel ő fogja össze,szervezi a munkát a különféle szakiparnak,és ő is felel értük. Mind a minőségért,mind a határidőért. Nem tudom mekkora,és milye mértékű felűjításról lehet szó,de érthető. Nem tisztem védeni a kivitelezőket,köztük is vannak kóklerel,de úgyanúgy a megrendelők közt is.Nem tud fizetni,nem akar,menet közben derül ki elszámolta magát,stb.Építőiparban dolgoztam,nem egy helyről vonultunk le ilyenek miatt. Legtisztább egy részletes megbízási szerződés,minden részletre kiterjadően.Mint ahogy te nem szeretsz játszani a pénzeddel,úgy ő sem az övével,és az alkalmazottaiéval sem.
2021. febr. 14. 19:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak én érzek stiklit ebben a dologban.Szétnézek még a piacon.Köszi a hozzászólásokat!
2021. febr. 14. 19:48
 8/13 A kérdező kommentje:

6osnak

Ez is érthető.De mi van,ha megkötöm a szerződést,holnap csődöt jelent??Nem az lesz az első dolga,hogy visszaadja a pénzemet,hanem hogy nem reagál a megkeresésemre.Mondja azt,hogy x összegű munka,x napig fog tartani,és minden munkanap vegén elkéri az addig elvégzett munka árát.Azzal semmi gondom.Gondolj bele,beülsz a taxiba,és előre fizetsz??Meg a fodrásznak is?Boltba is?

Vagy ha bemesz a munkahelyedre,előre kered a fizetést?

2021. febr. 14. 20:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha tönkremegy, sosem látod többet a pénzedet..

És másnap alapít egy új céget.

2021. febr. 14. 21:56
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

előre bátran kérheti a pénzt..tőlem is kért hét millát, de nem adtam..sose láttam többé..

Keress mást.

2021. febr. 14. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!