Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vakolatról eltávolítani a...

Vakolatról eltávolítani a mész festéket mivel lehet?

Figyelt kérdés
230 nm falfelület levakarása 700 ezer forint lenne.És a festő így nem vállalja el.Nem tud rá glettelni.

2022. jan. 7. 12:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
31%

Visz mindent. De utána a por brutális lesz, ott nincs elszívás.

Le lehet azt csiszolni tuti. Régen is a sok réteg meszelést lecsiszolták, levakarták.

Egyébként miért nem jó ha te is meszelnéd mészfestékkel?

2022. jan. 7. 15:02
 12/24 A kérdező kommentje:
Azért mert eladásra megy a ház majd.És olyan 60 milliós házról beszélünk ha elkészül és nem akarom hogy egy ilyen kategóriájú házon a fal meszelve legyen.És a homokfúvó mennyire sertené fel a vakolatot?nem akarom hogy 1-2 cm-t lyukat csinaljon mert a festő direkt kikötötte hogy 3-4 mm a max amit felsérthetek.
2022. jan. 7. 15:35
 13/24 A kérdező kommentje:
Kikene kölcsönöznöm egy homokfúvót kipróbálni.
2022. jan. 7. 15:35
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Ahol feljön a mész, ott spaklival le lehet tolni, aholn nem jön fel, ott semmi nem indokolja, hogy felszedd...
2022. jan. 7. 15:39
 15/24 anonim ***** válasza:
63%

A hengerelhető mészfrsték egy jó része diszperzit alap. A sima mész nem hengerelhető.

De te tudod, hogy mit szeretnél

2022. jan. 7. 15:46
 16/24 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már ember. 60 millióért adod el a házat. Akkor az a 700 000 Ft. ehhez képest mi? Ennyit nem ér neked, hogy jó legyen és cserébe egy marok pénz üsse a kezedet? Inkább eltaknyolod, aztán majd siránkozol, hogy csak 50-ért hajlandóak megvenni?
2022. jan. 8. 03:42
 17/24 A kérdező kommentje:
Ahol lehet spórolni akarok.Sok kicsi sokra megy
2022. jan. 8. 08:02
 18/24 A kérdező kommentje:
Így is több mint 3 milliót megspóroltam azzal hogy én csináltam meg egy csomó mindent.Bontás ügyileg.A villanyszerelőnek meg a vizesnek is én martam ki a csövek helyét amit ők kimértek.És nekik már csak szerelni kellett.A falakat is én bontottam ki, a járólapot,csempét is én szedtem fel/le.Úgyhogy ha van rá időm miért ne csináljam meg én.Azt a 700 ezret elköltöm másra inkább.De ha nincs más megoldas megcsináltatom mással.
2022. jan. 8. 08:08
 19/24 anonim ***** válasza:
Az írásod alapján nem úgy hangzik, hogy ebből igényes munka lesz. Akkor viszont simán milliókat buksz vele. Ezt próbáltam elmagyarázni.
2022. jan. 8. 08:10
 20/24 anonim ***** válasza:

Az meg minek szól hozzá, akinél kérdés, hogy a meszelt falhoz tapad-e a glett???

Le kell vakarni! Ennyi a lényeg! Úgy állsz hozzá, ahogy akarsz! Lehet tüskés majd rácsos falkaparóval, lehet zsiráffal is, ahogy írták. Elkopik, igen, sűrűn kell cserélni a csiszolópapírt. Nem tudsz mit tenni, a mész mindent lerúg magáról, a glettet is, a festéket is! Ha több réteg mész van fenn, akkor akár le is lehet tolni egy jelentős részét spaklival, de előtte kézi permetezővel nedvesíteni kell a falat.

2022. jan. 8. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!