Vakolatról eltávolítani a mész festéket mivel lehet?
Visz mindent. De utána a por brutális lesz, ott nincs elszívás.
Le lehet azt csiszolni tuti. Régen is a sok réteg meszelést lecsiszolták, levakarták.
Egyébként miért nem jó ha te is meszelnéd mészfestékkel?
2022. jan. 7. 15:02
12/24 A kérdező kommentje:
Azért mert eladásra megy a ház majd.És olyan 60 milliós házról beszélünk ha elkészül és nem akarom hogy egy ilyen kategóriájú házon a fal meszelve legyen.És a homokfúvó mennyire sertené fel a vakolatot?nem akarom hogy 1-2 cm-t lyukat csinaljon mert a festő direkt kikötötte hogy 3-4 mm a max amit felsérthetek.
13/24 A kérdező kommentje:
Kikene kölcsönöznöm egy homokfúvót kipróbálni.
Ahol feljön a mész, ott spaklival le lehet tolni, aholn nem jön fel, ott semmi nem indokolja, hogy felszedd...
2022. jan. 7. 15:39
A hengerelhető mészfrsték egy jó része diszperzit alap. A sima mész nem hengerelhető.
De te tudod, hogy mit szeretnél
2022. jan. 7. 15:46
Ne viccelj már ember. 60 millióért adod el a házat. Akkor az a 700 000 Ft. ehhez képest mi? Ennyit nem ér neked, hogy jó legyen és cserébe egy marok pénz üsse a kezedet? Inkább eltaknyolod, aztán majd siránkozol, hogy csak 50-ért hajlandóak megvenni?
2022. jan. 8. 03:42
17/24 A kérdező kommentje:
Ahol lehet spórolni akarok.Sok kicsi sokra megy
18/24 A kérdező kommentje:
Így is több mint 3 milliót megspóroltam azzal hogy én csináltam meg egy csomó mindent.Bontás ügyileg.A villanyszerelőnek meg a vizesnek is én martam ki a csövek helyét amit ők kimértek.És nekik már csak szerelni kellett.A falakat is én bontottam ki, a járólapot,csempét is én szedtem fel/le.Úgyhogy ha van rá időm miért ne csináljam meg én.Azt a 700 ezret elköltöm másra inkább.De ha nincs más megoldas megcsináltatom mással.
Az írásod alapján nem úgy hangzik, hogy ebből igényes munka lesz. Akkor viszont simán milliókat buksz vele. Ezt próbáltam elmagyarázni.
2022. jan. 8. 08:10
Az meg minek szól hozzá, akinél kérdés, hogy a meszelt falhoz tapad-e a glett???
Le kell vakarni! Ennyi a lényeg! Úgy állsz hozzá, ahogy akarsz! Lehet tüskés majd rácsos falkaparóval, lehet zsiráffal is, ahogy írták. Elkopik, igen, sűrűn kell cserélni a csiszolópapírt. Nem tudsz mit tenni, a mész mindent lerúg magáról, a glettet is, a festéket is! Ha több réteg mész van fenn, akkor akár le is lehet tolni egy jelentős részét spaklival, de előtte kézi permetezővel nedvesíteni kell a falat.
2022. jan. 8. 08:55
Kapcsolódó kérdések: