Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Erről a villanyszekrényről...

Erről a villanyszekrényről hogyan lehetne egy konnektort lekötni biztonságosan?

Figyelt kérdés

A házban megszaporodtak a háztartási gépek, mosogatógép, mosógép és szarítógépet is hozott a mikulás, de sajnos csak 1 fázisú áram van és az elektromos rendszer igen csak idejét múlt...

Sajnos a közeljövőben nem tudom újra huzatni a házat, ezért szeretnék egy konnektort lekötni közvetlen a mérőről, nem rég be is kukkantottam a biztosító tábla mögé:

[link]

[link]

Az olvadó biztosíték mellé szeretnék egy 16 amperes kismegszakítót, arra kötném a konnektort...

Arra már rájöttem, hogy a feketére kötöm a kismegszakítót, a kéket meg közvetlen a konnektorra kell kötni, de hogyan kötök össze alumíniumot rézzel?

A piros kábel a háttérben az mi?

Egyik vezetéknél megoldás lehet, hogy a kismegszakító egyik oldalára az alumíniumot kötöm, a másikra meg a rezet? Tehát a kismegszakítót használnám áthidalónak...

De a másikat hogyan kössem össze, hogy ne melegedjen?

Ismétlem, nagy terhelést kap majd, olyan 2 kw-t!

Illetve milyen kábelt, konnektort, egyebeket használjak?

Jó lenne egy részletes leírás! :)

2021. dec. 20. 11:34
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

Ezer éves a ház. Nálam is volt piros vezeték,a fene tudja mi volt a célja, ráadásul valami 1mm2 alatti volt a keresztmetszete. Nem földelés volt. Persze lehet, hogy a kérdezőnél is megbújt valahol egy szonda.

A fi relét ki lehet próbálni, vagy leold, vagy nem.

Én sokáig nem pakoltam be, mivel villanyszerelők is mondták, hogy régi rendszer, nincs értelme, le fog kapcsolni.

Végül pár hónapja mondták más szerelők, hogy miért ne, Hát bepakoltam végül. Azóta is megy. Igaz a fél házat már áthúztam, újravéstem csöveket, stb.

2021. dec. 29. 21:37
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Ott az biztos földelés, csak lehet nincs bekötve, jobban megnézve nem látom, hogy lefelé is menne. Az új dolgokhoz biztos jó lesz a fi-relé.
2021. dec. 29. 21:51
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Most az komoly, hogy a regisztrált szerelő úgy csinált neked új áramköröket, hogy nem kötötte be a földelést? Meddig tartott volna a barmának leverni egy szondát és összes kötni-e PEN-el, ő még a plombát is le vághatta volna, és normálisan köti össze, nem az óra utána, de idéglenesen úgy is jó lett volna.
2021. dec. 29. 22:04
 44/47 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__felujitas__11520409-m..

Na tessék, most mondjátok, hogy oké így ez a dolog...

2021. dec. 30. 15:56
 45/47 A kérdező kommentje:

41.!

Te saját magadnak húzod újra a házat?

2021. dec. 30. 16:17
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

#44: Ja vártam már, hogy bedobod a másik kérdését :D Amúgy ott más probléma is lesz a hálózattal, ahogy írták. Föld nélkül se szabadna, hogy rázzon.

#45 kérdező: igen magamnak húzom át. Bár valójában eddig szinte minden csövet kivéstem és tettem be újat (van ahol többet is), mert a régiek törtek.

2021. dec. 30. 19:44
 47/47 anonim ***** válasza:
72%

"Csupán azt, hogy el van túlozva, ahogy előadod. Azaz kb ki kéne költöznie a kérdezőnek a házból amíg nincs földelés."

Ugyan, dehogy, honnan olvasod ezt ki? Semmi problémám azzal, ha marad, és meghal. Vagy neked nincs problémád? Ha a hatéves lánya hal meg, majd sír. No gond. Vagy neked nem gond? Villanyban, mint bármi másban is, Murphy tobzódik, minden valószínűtlen elő tud fordulni.

2021. dec. 30. 20:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!