Erről a villanyszekrényről hogyan lehetne egy konnektort lekötni biztonságosan?
A házban megszaporodtak a háztartási gépek, mosogatógép, mosógép és szarítógépet is hozott a mikulás, de sajnos csak 1 fázisú áram van és az elektromos rendszer igen csak idejét múlt...
Sajnos a közeljövőben nem tudom újra huzatni a házat, ezért szeretnék egy konnektort lekötni közvetlen a mérőről, nem rég be is kukkantottam a biztosító tábla mögé:
Az olvadó biztosíték mellé szeretnék egy 16 amperes kismegszakítót, arra kötném a konnektort...
Arra már rájöttem, hogy a feketére kötöm a kismegszakítót, a kéket meg közvetlen a konnektorra kell kötni, de hogyan kötök össze alumíniumot rézzel?
A piros kábel a háttérben az mi?
Egyik vezetéknél megoldás lehet, hogy a kismegszakító egyik oldalára az alumíniumot kötöm, a másikra meg a rezet? Tehát a kismegszakítót használnám áthidalónak...
De a másikat hogyan kössem össze, hogy ne melegedjen?
Ismétlem, nagy terhelést kap majd, olyan 2 kw-t!
Illetve milyen kábelt, konnektort, egyebeket használjak?
Jó lenne egy részletes leírás! :)
Jó, ahhoz kèpest ami volt, elèg nagy előre lèpès...
Az hogy lexarozod, az egy dolog...
Akkor gyere ide ès csináld meg jobban...
Szerződött villanyszerelő csinálta...
Itt most az volt a szempont, hogy ne ègjen le a pecó, tudod az se èpp egy jó dolog...
Egyszer egy másik hasonló házam, 3 fázissal ègett szinte porrá...
"Akkor gyere ide ès csináld meg jobban..."
Ez milyen értelmetlen duma... én speciel megírtam, mit kellett volna még csinálni.
Ne vedd magadra kerdezo. Itt minden szaki leszaroz mindent es mindenkit.
A vedofold olyan mint egy biztonsagi ov. Az esetek 99%ban nincs ra szukseg. A maradek 1%ban jol jon. Jo ha van es erdemes valoban megcsinaltatnod de azert nem kell azonnal a hid ala koltozni rettegesben mert nincs fold.
Aki csinalta nem adott ajanlatot a foldeles bekotesere is? A szonda 10e. Leveri a haz mogott aztan akar kulso csoben is vegig viszi a vezeteket a falra erositve. 10mmes vezetekben meg plusz 10-20e. Plusz a munkadij. Lehet erdemes lett volna azt is bevinni vele akkor mar.
"erdemes valoban megcsinaltatnod"
Érdekes megfogalmazása a kötelezőnek. :D
Látszik, hogy te sem értesz hozzá különösebben.
"A piros kábel a háttérben az mi?'
Régen az volt a földelés. Most zöld/sárga színnel jelölik.
Az új kábeledre mi van írva? 4? 5? x 1,5? 2,5?
Az áramvédő 2 modult elfoglal majd...
Meg jó lenne 1 dugalj is a sínre... az is 2 modul
Ebben a rendszerben - az eredeti megszakító fog valószínűleg lekapcsolódni... Az lehet a leggyengébb.
"Fúha, kötelező, gyorsan ess neki, mert holnap megy a TEK és elvisz."
Dehogy viszi el a tek. Csak meghal a villamos berendezés hibája esetén. Van, aki ezt felfogja, van, aki nem. Egyszer volt egy kuncsaftom, akinek a nyolc általánoson kívül csak egy kazánfűtői tanfolyama volt, és amikor felvilágosítottam, hogy a feleségének dizájnolt kis szabóműhelyben nincs érintésvédelem, elszomorodott, hogy eddig is veszélyben volt a szeretett házastárs. Ő fel tudta fogni. Neked lehet, hogy még kéne a kazánfűtői tanfolyam.
1. Eléggé kicsi az esély rá, hogy a berendezés meghibáásodik és földre lesz szüksége.
2. Sok dologtül függ, hogy az ember meghal e az áramütéstől.
Nem a földelés szükségességét akarom vitatni és nem is azt, hogy az áram nem játék. Csupán azt, hogy el van túlozva, ahogy előadod. Azaz kb ki kéne költöznie a kérdezőnek a házból amíg nincs földelés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!