Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Erről a villanyszekrényről...

Erről a villanyszekrényről hogyan lehetne egy konnektort lekötni biztonságosan?

Figyelt kérdés

A házban megszaporodtak a háztartási gépek, mosogatógép, mosógép és szarítógépet is hozott a mikulás, de sajnos csak 1 fázisú áram van és az elektromos rendszer igen csak idejét múlt...

Sajnos a közeljövőben nem tudom újra huzatni a házat, ezért szeretnék egy konnektort lekötni közvetlen a mérőről, nem rég be is kukkantottam a biztosító tábla mögé:

[link]

[link]

Az olvadó biztosíték mellé szeretnék egy 16 amperes kismegszakítót, arra kötném a konnektort...

Arra már rájöttem, hogy a feketére kötöm a kismegszakítót, a kéket meg közvetlen a konnektorra kell kötni, de hogyan kötök össze alumíniumot rézzel?

A piros kábel a háttérben az mi?

Egyik vezetéknél megoldás lehet, hogy a kismegszakító egyik oldalára az alumíniumot kötöm, a másikra meg a rezet? Tehát a kismegszakítót használnám áthidalónak...

De a másikat hogyan kössem össze, hogy ne melegedjen?

Ismétlem, nagy terhelést kap majd, olyan 2 kw-t!

Illetve milyen kábelt, konnektort, egyebeket használjak?

Jó lenne egy részletes leírás! :)

2021. dec. 20. 11:34
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

"és az óra után a falon kívül újra vezetékelni a házat,"

Meg előtte is.

2021. dec. 20. 13:51
 12/47 A kérdező kommentje:
Az az áramszolgáltató területe, azt elvileg megcsinálják, ha utána is meg van csinálva...
2021. dec. 20. 13:53
 13/47 anonim ***** válasza:
100%
Az óra előtti rész (a leágazásig) valóban a szolgáltató tulajdona, de neked kell megrendelned és fizetned a kialakítását.
2021. dec. 20. 13:55
 14/47 A kérdező kommentje:

Nem, nem...

Magát a mérőszekrényt nekem kell megcsináltatni, de az újra vezetékelést, új óra, stb azt a szolgáltató megcsinálja, sőt bővíti is 32 amperig... nekem leginkább az óra után kell újra huzalozni.

2021. dec. 20. 13:58
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de mostanában nagyon sok a tűzeset.

Ha nem szeretnél bajt, akkor fel kellene újíttatni egy szakemberrel.

2021. dec. 20. 14:53
 16/47 anonim ***** válasza:
89%

Az ideiglenes megoldások is biztonságosak kell legyenek.

Vegyél egy kisebb szekrényt és azt kössed be és onnan vidd be az olvadóig egy kismegszakítóból. Az újat pedig a szekrényből.

Nem nagy dolog, ha neked ez probléma, akkor lehet tényleg szaki kell :(

A bővítésben el kell keserítselek. Csak akkor bővítenek ha szabványosítod a mérőhelyedet. Ez a mostani helyed tuti nem az. Jó esetben csak betesznek egy új műanyag szekrényt, már ha befér, mert szerintem kevés a hely és behúzzák az új vezetékeket. A gond, hogy lehet a mostani csöveid se átjárhatóak és azzal is dolgozni kell.

Rosszabb esetben ki kell vinni a szekrényt valahova a ház falára. Plusz földelés nélkül nem leszel szabványos az tuti, azt is meg kell csinálni.

Én 3 fázisra bővítettem fel 32 - 20 - 20-ra. Kivitték a szekrényt a ház elé. Dolgoztak vele 3-an több órát. Szerencsére ismerősök voltak, így megúsztam 150e-ből. (ebben nincs benne az amper ára, az ingyen volt mert párom a cégél dolgozik). Piaci áron ez 250-től indul. Erre regisztrált villanyszerelő kell, a szolgáltató nem foglalkozik vele. Ő csak beköti az új villanyórát ha cserélni kell, meg adja a kismegszakítót az óra után.

2021. dec. 20. 19:04
 17/47 anonim ***** válasza:
86%

Ide szakember kellene, mert ez kicsit sok sebből vérzik, innen meg nem látszik, hogy mi, hogyan van kötözve a háttérbe. És ha ide valaki belenyúl, bármikor gondod lesz ( rázás, fi hiány, tűz) onnantól ő felel érte.

Szóval elöbb kellett volna a hálózatot biztonságosra és jóra csináltatni, és utána venni ennyi gépet.

2021. dec. 20. 19:47
 18/47 anonim ***** válasza:
Egyetértek #17-tel, arra kellett volna költeni, hogy a rendszered normális legyen, meg bővítésre, nem venni egyszerre egy csomó nagyteljesítményű gépet.
2021. dec. 26. 00:53
 19/47 A kérdező kommentje:

Ez lett belőle:

[link]

2021. dec. 29. 12:56
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

A kep alapjan azt mondom, hogy tokeletes.

Azert mutathatnal kepet a burkolat levetele utan is :)

Tehat akkor kiiktattad az olvadot igaz?

Amugy en is schneidert hasznalok. Nekem is bevalt.

2021. dec. 29. 16:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!