Más is érezte úgy, hogy bele őrül a lakásfelújításba és legszívesebben felgyújtaná az egészet?
Ráadásul olyan panel, ami tényleg egy leszakadt putri volt és 30-40 éve feljítást nem kapott.
Így az sem volt opció, hogy beköltözöm és részleteiben csinálgatom/csináltatom, mert egyszerűen muszáj volt nullára lecsupaszítani.
Ha elméletben tudod a dolgokat, akkor igen... sokkal jobban jártál volna ha magad csinálsz mindent. :) Én is egyedül csinálok mindent, nincs értelme bárkit is bevonni ebbe. Akár ott kell állni mellettük, igen!
Az ablakcsere volt az egyedüli olyan meló, amibe bekellett vonnom egy ablakost, hisz magánemberként nem szabványméretű ablakokat vásárolni nem egyszerű. Azt meg mégsem tehettem meg, hogy megkérem gyártassa le, hozza el és majd én beépítem, abban neki nincs üzlet. Az ablakos mellett ott álltam végig, bár tudom, hogy korrekt munkát végez, de azért ott álltam mellette.
Amúgy meg mindent youtube-ról tanultam, mert hiába dolgozom benne, annyi idő nincs, hogy a másikat figyeljem, mit hogyan csinál, így ácsmunkát, helyes szigetelést, vízszerelést, burkolást stb. "OKJ-s képzésben youtube-on". :) Ma már minden annyira ki van találva, hogy nehezen lehet elrontani. Egyetlen ellenséged a türelmetlenséged lehet!
Engem már a halál vize kerülgetett, mert rengeteg mindent én csináltam meg egyedül. 130 nm-ről beszélünk, hozzá teszem. Az nem kicsi.
Az eddig elvégzett munkálatok:
teljeskörű villamos hálózat cseréje bővítéssel,
az összes nyílászáró cseréje,
teljes 10 cm-es külső hőszigetelés
a fürdőszoba és konyha is teljesen szét lett bombázva, majd újra felépíteni
WC kialakítása
falak bontása
kétszeri glkettelés mindenhol + festés
az egyik nagy szoba válaszfal téglával le lett választva és gipszkartonozva lett, a gyerekeknek készült, valamint itt már megvan a laminált padló is
cserépkályha kibontása
teljeskörű fűtés korszerűsítés (konvektorról kondenzációs kazánra)
a vízhálózat újrahúzása
Szóval...
mostanra már elegem lett, nem is kicsit. Még van mit csinálni..
pl: az aljzatok. Hideg- és melegburkolatok még vissza vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!