Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Más is érezte úgy, hogy bele...

Más is érezte úgy, hogy bele őrül a lakásfelújításba és legszívesebben felgyújtaná az egészet?

Figyelt kérdés
2021. dec. 15. 19:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

"Felújítás??? ...az szanatórium egy építkezéshez képest!"

Nem osztom a véleményed, mert míg építkezel, addig máshol van hol laknod. Ha meg felújítasz, ott laksz az építkezési mocsokban. Mert aranyáron jön a mester, de alapvető XXI. századi gépei nincsenek meg a munkához, és délután négykor eltakarodik úgy, hogy törmelékhalmokat kerülgetsz a saját házadban és naponta csinálhatod a nagytakarítást a műszak végén, amit amúgy évente csak 2 alkalommal végzel. Na, felújításkor minden nap csinálod, és még úgy is tiszta mocsok és por minden. Mert elszívós horonymarót nem vesz a mester, mert az drága. Flex-szel csinálja, hogy az egész ház porban álljon. De a napi 50 ezer forintja neki, meg 25 a segédmunkásoknak meglegyen tisztán. A gépek meg kölcsönzőből való lepukkant ócska masinák, és a munkaidejük nagy része a lerobbant és munka közben megállt masinák visszaviteléből és cseréjéből áll, és kapnak helyette egy működő még régebbit.

És amikor a két hétből egy hónap lesz, mert "megcsúsztak" időben és nekiállsz velük veszekedni, akkor még kevesebbet jönnek, mert akkor már 2 másik helyen is dolgoznak veled párhuzamosan, mert felvállalták azt is.

Szóval idegőrlő, embert próbáló, az biztos.

Mondjuk felgyújtani sosem akartam, de megfogadtam, hogy francia pezsgőt bontok, amikor levonulnak, és sikerül olyan mértékű tisztaságot csinálni az egész házban az igénytelen banda után - amilyenben én is jól érzem már magam.

2021. dec. 16. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

"Nem osztom a véleményed, mert míg építkezel, addig máshol van hol laknod. Ha meg felújítasz, ott laksz az építkezési mocsokban."

Gondolom én Te így voltál ezzel és akkor csak ez létezik...

Vásárolt, felújítandó házat is felújítanak úgy, hogy nem laknak benne, nem? :)

2021. dec. 16. 11:11
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

Neked is módodban áll máshol lakni, ahogy mi is tettük. Albérlet, panzió, szülők, rokonok, barátok, nyaraló, a lehetőségek tárháza végtelen...

2021. dec. 16. 11:40
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

Ezt én se értem, miért lenne kötelező ott lakni? Mi pl. anyósoméknál húztuk meg magunkat a házunk felújítása alatt, úgyis csak tisztálkodni meg aludni jártunk oda így teljesen jó volt.

Ha nem lennének szülők, akkor néznénk albérletet vagy panziót, pont amiatt amit írtál. Nem kötelező addig ott lakni.

2021. dec. 16. 11:55
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

Hűűű de qrva jó volt nekünk, hogy építkezés mellett még albérletet is fizettünk, amellett a munkahelyünkre 50 km-ről jártunk be, mert csak az olyan albira futotta. Mindkettőnk szülei távolabb laktak, így ez nem volt opció.

Ellentétben veled, akinek van hol laknia, csak el kell viselnie a rumlit!...de valójában még azt sem, vannak más lehetőségek, ahogy fentebb is írták!

Mindjárt megsajnállak!

2021. dec. 16. 13:53
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is majdnem szakítás lett belőle, többet nem is fogom mással bevállalni a felújítást, csakis úgy, hogy 100%-ban az én pénzem, az én felelősségem. Nagyon megviseli a kapcsolatokat ez az állandó futkozás, könyörgés a szakembereknek, hogy jöjjenek már...

De most, hogy az építőiparban dolgozom már átlátom, hogy miért lesz a 2 hétből 1 hónap...

Állandóan valamire kell várni pl anyag, vízvezetékszerelő, tulaj szerencsétlenkedik és határozatlan vagy utolsó pillanatban meggondolja magát ezért valami vissza kell bontani.. Egyetlen felújításon se jártam még eddig, ahol minden flottul ment volna a maga idejében. Ha itt csúszol, akkor a következő is csúszik tehát a beígért decemberi munkád megrendelője már hívogat ezerrel, hogy hol vagy. Na akkor beleállsz abba is pár napra, csak hogy megnyugodjon a megrendelő, de közben még az előző 2 munkát se fejezted be. Na ezért vannak olyanok, amit az egyik előző írt, hogy egyszerre több munkában állt a szerelő...

2021. dec. 16. 14:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
#5 Náluk nem ez volt a helyzet. Olyan problémák voltak, hogy nem szigetelték a zuhanyzót, nem abba az irányba rakták fel a bejárati ajtót, mint az alaprajzon van stb.
2021. dec. 16. 15:16
 18/23 A kérdező kommentje:

"Egy foglalkozás, hogy ezt tudod!"

Én tudom, hiszen ebben dolgozom.

Ismerős vállalkozókat kerestem, olyanokat akikkel alapvetően luxus lakások és irodai projektek sorát csinálta a cégem végig.

Ehhez képest azt látom, hogy olyan munkát végeznek nálam, ami néha minősíthetetlen, és hiába rajzolom le, mondom el többször, semmi nem úgy sikerül sem esztétikailag, sem szakmailag, mint ahogy kellene.

Pedig tényleg igyekeztem azokat megkeresni akiknek a munkájában bízok, de még mellettük is ott kell állni és minden egyes mozdulatukat figyelni.

Illetve számomra mindig stresszes új arcokat bevonni. Például ablakok cseréje, közel 1 millió forint, és gányolás az egész. 2 munkás jött, az egyik mondta a végén, hogy ez volt a kollégája első és egyben utolsó munkája. Legalább ő javította amit a kolléga simán ott hagyott "jó lesz az úgy" címszóval.

De sajnos az az igazság, hogy a szakmámban is azt látom, hogy egyszerűen rengeteg a kókler, de a szúk határidők és nyomás miatt mégis ők diktálnak. Láttam már 2-3 milliós m2 áron árult lakást ahol szintén olyan minőségbeli problémák voltak a fogas, rosszul szilózótt csempétől kezdve az okádék módon glettelt falig, hogy a vevő helyében azonnal vissza kértem volna a pénzem.

2021. dec. 16. 21:42
 19/23 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy én nem vagyok egy kétkezi ember, és az idő is pénz, viszont sokszor elgondolkozom, hogy sokkal jobban jártam volna, ha magam állok neki, és ha 3x csinálom újra anyagilag akkor is ugyanott vagyok, legfeljebb 5x annyi idő mint egy szakmabelinek.

Ami legalább eddig jól ment az ütemezés. Ismeretség miatt mindig oda tudott jönni az akinek jönnie kellett, festő, burkoló, gépész.

Hozzá tenném én is mindig előrelátó voltam, rohangáltam nekik anyagért, mindig előre megbeszéltük miből mennyi kell és szépen odakészítve, előkészítve adtam munkaterületet.

Plusz bárki jött az örömmel nyugtázta, hogy milyen rend van és végre egy hely ahol lehet rendesen dolgozni. Aztán persze a retket, ganét ott hagyták amit nyilván nekem kell elhordani, eltakarítani...

2021. dec. 16. 21:48
 20/23 A kérdező kommentje:

A lakhatás külön téma...

Albérletben éltem, megbeszéltem a tulajjal, meddig kellene az albérlet, erre egy 2 hónappal korábbi időponttal felmondott amiből sikerült +1 hónapot kialkudni nála.

De még így is csúsztam időben, így végül amolyan hol itt-hol ott módon lakom ismerős albérletében potom pénzért, mert rövid távra nem találtam albérletet.

Illetve rossz hogy rövid távra is be kell rendezkedni, a cuccaim ezer felé vannak, tolni kell a melót is közben meg a lakással foglalkozni.

Ha most kezdeném akkor simán azt mondanám, hogy kivennék még X hónap albérletet kerül amibe kerül.

Csak hát nem lenne egyszerű, hogy egyedül vagyok, fizetem a hitelt, az illetéket részletre, a felújítás összes költségét a megtakarításaimból, a rezsit, mert hogy az akkor is van, ha nem laksz ott.

Persze, az embernek legyen esze, kalkulálja bele ezeket előre, ha tudja.

De sajnos az ingatlan árak mellett már annak is örülök, hogy egy szaros felújítandó panelt sikerült megvásárolni, mert még így is relatív jó áron vettem és ha tovább várok akkor egyszerűen kipontozódok a rendszerből.

2021. dec. 16. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!