Mit tehetek ha a laminált padló alad rothad a régi fa parketta?
Figyelt kérdés
Egyáltalán nem biztos amúgy hogy ez van, csak nem tudok másra gondolni.... Idén tavasszal vettem a lakást, a padlót nem csináltattam meg, mert nagyon szép állapotban volt, ám minden más fel lett újítva. Amióta ez az ablakcsukós időszak van, azóta viszont marha büdös van a lakásban, a páratartalom pedig olyan 50-60% között mozog. Szereltettem már fel légbeeresztőt, volt már ózonos fertőtlenítés is, de 2 nappal később visszatért a szag. Szóval ha tényleg ez van, azt ki lehet valahogy szárítani, van-e rá valami megoldás, létezik-e olyan nagy teljesítményű gép ami megállíthatja a rothadást, vagy valamilyen vegyszer amit valahogyan be lehet juttatni a padló alá? Vagy álljak neki gyűjtögetni a parkettásázra? :/ Sajnos ez elég drága dolog volna, szóval akkor legalább fél évig a büdős lakásban kellene még élnem míg összegyűjtöm a pénzt, szóval nagyon jó lenne másképpen megoldani. :/2021. nov. 3. 10:03
1/10 anonim válasza:
A páratartalom teljesen jó. A laminált alatt berohad a fa parketta. Ellene csak a laminált felszedése és teljes aljzat megcsinálása normálisan létezik.
2/10 anonim válasza:
Mivel az eladó csinálta, és ha rejtett hibának minősül, akkor perelheted vissza a javítás árát.
3/10 anonim válasza:
Mennyi ideig lakta ilyen állapotban az eladó? Ő nem érezhette? Kérdezd meg erről a szomszédaidat, ne az eladót.
4/10 A kérdező kommentje:
A szomszédaim mit tudnának mondani arról hogy mi volt az én lakásomban? Amúgy ő sosem lakott ott, ki volt adva.
2021. nov. 3. 14:51
5/10 anonim válasza:
Az emeletünkön 3 lakás van. Összejárunk. Sok mindent tudunk egymásról, így a lakás állapotáról is. Más dolog, ha a tulaj nem lakott ott. Tudni viszont tudhatott róla, talán emiatt mentek el a bérlői is...
Sőt nálunk mindenkinek van kulcsa is a másik kettő lakásától
6/10 anonim válasza:
Párazáró fólia van a laminált alatt, ha jól rakták le. Persze, hogy rohad a padló. Fel kellett volna szedni és kibetonizni, amit nem akartak bevállalni, ez lehet az oka.
7/10 anonim válasza:
Most ez egy lakás?
Ha igen, akkor hogyan rohadna a padló?
Régi házaknál megértem, mert alulról nedvességet kap, s nem tud elpárologni a fa padlóból.
De egy emeleten honnan kap nedvességet?
8/10 A kérdező kommentje:
Igen, egy tetőtéri lakás. Én sem tudom hogyan, de lehetett korábban pl csőtörés és felázhatott vagy ilyesmi, nem tudom. A konyha a nappaliban van. Nem is biztos amúgy hogy a parketta a hibás, csak azért tippelek erre, mert minden más vadi új. De nem is tudom milyen szakembert kéne hívni hogy megmondja honnan jön a szag. 🤷♀️ Amúgy most hogy nyirkosabb lett kint az idő, már 60% körül van a páratartalom is, ami kezd sok lenni.
2021. nov. 4. 17:44
9/10 A kérdező kommentje:
Ide írom úgy utólag, hátha valakinek még hasznos lesz. Végül úgy 2 hónap alatt kiszáradt a parketta magától, elmúlt a kellemetlen szag. Annyit tettem csak, hogy figyeltem hogy alacsonyan tartsam a páratartalmat, meg használtam légtisztítót hogy elviselhetőbbé tegyem ezt az időszakot. Most már üde friss levegőjű a lakás :)
2022. jan. 23. 18:01
10/10 klimaesvillany pont hu válasza:
Köszi a visszajelzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!