Mit lehet csinálni ebben az esetben (laminált parketta lerakása - szegélyléc)?
Miért nem tudsz 2 centis csíkot vágni?
Amúgy mi a kérdés? Vagy megtanulsz 2 centis csíkot vágni, vagy nézed a hézagot.
Én sem értem a kérdést, de talán csak azért mert eleve fűrésszel vágtam méretre a parkettát. Onnantól meg nem keresztbe, hanem hosszában vágtam csíkot.
Szóval valahonnan kell kérned valamilyen fűrészt kölcsön.
Köszönöm a válaszokat.
Lehet, hogy fűrészgép lesz a dologból, én egy laminált padló vágóval dolgoztam, a két centis darabot pedig teljesen szétnyirbálja, elgörbíti, emiatt nem tudom levágni.
#3. Ez nem lenne rossz ötlet, csak ha jól értem, azt mondod, hogy az utolsó előtti sorból vágjak le valamennyit, de ekkor pedig az illesztést (nút vagy féder - ezeket keverem) is levágom vele együtt. :) Ez azért nem jó sajna.
"de ekkor pedig az illesztést (nút vagy féder - ezeket keverem) is levágom vele együtt. :) Ez azért nem jó sajna."
ne az utolsó előttiből vágj, hanem mondjuk a legelsőből, annak úgy is van egy oldala amihez nem illeszkedik darab
Azzal a karos lemezolló-szerű laminált vágóval nem igazán lehet a lamináltat hosszában vágni. Ehhez "rendes" fűrész kell.
Amikor én legutóbb laminált parkettát fektettem, egyedül egy kis kézi ágvágó fűrészem volt. Egyedül, pár perc alatt azzal is végigkínlódtam a lapot hosszában.
Nem lehetetlen, de kis odafigyeléssel én a napokban tudtam vágni hosszában 2 cm-es csíkokat a karos lemezolló-szerű lamináltvágóval. Még párhuzamostalan-t is lehet vele vágni.
Szívás, szívás, de lehet vele hosszában is vágni. Erősen kell tartani a lapot vágás közben. Én konkrétan ráálltam miközben az ollót nyomtam lefelé.
Kinyitáskor pedig lassan, óvatosan kell kiemelni az ollót, mert a keskeny laminált szeret elpattanni mivel ráfeszül az ollóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!