Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Négyzet alakú gumira ragasztot...

Négyzet alakú gumira ragasztott parketta alá mit tegyek?

Figyelt kérdés

Teljes lakásfelújításban vagyok. A villanyszerelés lassan elkészül, a tapéta lekaparása után ma megkezdtük a glettelést, jövő héten a burkoló elkezdi a fürdőszoba burkolását és a járólapozást. Most vettük a lakást. Belépéskor erős és fura szagot érezni. Mint ha dohányoztak volna, de a falak nem büdösek. Ma megbontottam a régi parkettát és hát annak van szaga.

Nem “sima” parketta, hanem a vastag, négyzet alakú gumira ragasztott fajta. Nyilván a hangszigetelés miatt olyan vastag a gumi. Mit tudok a laminált padló alá tenni, hogy viszonylag jó maradjon a hangszigetelés a parketta felszedése után is?

2021. aug. 20. 18:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Parketta alá nem tettek gumit, de kátránnyal ragasztották régen. Laminált így is úgyis kopog, de van alá való anyag ha rákeresel.
2021. aug. 20. 20:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez nem a hagyományos parketta. Ez alatt gumi van. Kb 30x30-as négyzetekre van ráragasztva a négyzet alakú mintás fa parketta
2021. aug. 21. 05:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ja az. Igen, azok egy előre gyártott négyzet lapú parketták. Az nem a zaj, hanem az előre gyártás miatt ilyenek.

Ha jó a parketta, nem mozog, akkor értékesebb felcsiszolni, mint a kopogós laminált. Illetve a laminált rárakható.

Én semmire sem értékelem a lamináltat.

2021. aug. 21. 09:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Mi is megtartottuk volna. De baromi büdös. 50 éve lett lerakva kb. Nem volt soha felújítva. Így már nem maradhat
2021. aug. 21. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!