Illik vendégül látni a szakembereket felújításnál?
Előre is köszönöm a válaszokat. Mint látjátok első felújítás.
Jövőhéten 3 szakember fog dolgozni a lakáson 7 napig. Ez egy új lakás, nem ott élünk, teljesen üres. Innivalót, kávét, egy kis rágcsát tervezek nekik otthagyni, de ebédet illik/kell biztosítanom?
Nyilván a munkadíjukat megfizetem, tehát én feltételeztem, hogy étkezést nem kell biztosítanom. De anyósom ragaszkodik hozzá, hogy márpedig minden szakembernek főzni kell ebédet minden napra...meg persze sütit, tízórait, stb. Ugye ez csak a régi falusias szokás? Mert túl sok időm nem lenne rá.
Én amikor falura költöztem, teledumálták a fejem a szomszédok, hogy etetni-itatni ILLIK(?) a szakikat. Nem akartam kilógni a sorból, jól rá is faragtam mindegyikkel!...kivéve azzal, aki egy kávén kívül nem fogadott el semmit, mert dolgozott mint a gép. Délben megállt, elővette a saját kajáját, 5 perc alatt megette és dolgozott tovább.
Szóval, levontam a tanulságot, elég a kávé, nem csapok lakodalmat.
Valahogy a tekintélyem is más lett.
Ha nincs víz a lakásban, akkor pár üveg ásványvíz, de az alkohol TILOS!
Szerintem a kávé és a legolcsóbb ásvány víz bőven elég.
Épületgépész vagyok teljes kivitelezéssel is foglalkozom.
Szerintem nem illik és elég kényelmetlenül érezném magam ilyen helyzetben.
Volt már aki rendelt pizzát nekünk ami kedves gesztus volt de váratlanul ért minket.
Köszönöm a válaszokat!
Én is úgy gondolom, hogy kávé, üdítő, víz elég. Nyilván nem zavar ez sem, ha hosszabb ebédszünetet vesznek ki, amíg 1 hét alatt befejezik, amit ígértek.
Nem ott lakunk, így körülöttük ugrálni úgysem tudok majd.
Igen anyósom a mai napig eteti őket, bár inkább már tukmálja. Emiatt a sógornőm is így csinálta tavaly, emiatt bizonytalanodtam el.
De köszönöm a válaszokat, innivalót viszek át nekik, de akkor nem erőltetem ezt a mindennapi terülj-terülj asztalkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!