Milyen óradíjjal dolgoztak nálatok szakemberek?
Villanyszerelő, vízszerelő, asztalos, festő - ilyenekre gondolok.
Elégedettek vagytok a munkájukkal?
Kőműves 1200 Ft/óra
Segédje 1000 Ft/óra
Két napig dolgoztak (8 órában), egy kisebb válaszfalon.
(Vas megye)
Segédmunkás 1000 Ft/óra
Kőműves, festő 1200
Igen.
Érdekes, hogy a szakember csupán csak 200 forinttal keres többet a kubikosnál óránként.
Egy szakember nem fog ilyen árakon dolgozni, csak egy kókler.
Építőiparban dolgozom, az órabér már rég a múlté. Esetleg az alkalmazottaknak van órabére, de a szakember az adott munkára fog árajánlatot mondani, nem óra bérezni..
Csak viszonyítás képen, ha 1200 forintért dolgozik egy kőműves akkor napi 10 órával egy hónapban 5 napos munkahéttel 240 ezer forintot keresne.
Ez már önmagában is egy vicc, mivel a segédmunkások többet keresnek már.
Akiket ismerek szakemberek mind 500+ ezer felett keresnek. Az hogy valaki maszekba vállal ezt-azt, egy kis festegetést meg vakolgatást, még egyáltalán nem reális viszonyítási alap.
Òrabérben csak a pancserek dolgoznak az építőiparban.
Lehet pl a villanyszerelő 5 perc alatt megcsinál neked valamit. Adsz neki 200 forintot? Dehogy is, legalább 5 ezret+kiszallas.
Meg kéne érteni, hogy a szakembernek nem csak az idejét fizeted, hanem a tudását. Te nem tudod megcsinálni, mert nem értesz hozzá. Ő igen, ezt tanulta, ebben van gyakorlata.
Aki òrabérben dolgozik, az valószínű szándékosan húzni fogja az időt. Jó ez bárkinek? A feladat legyen kész inkább.
Nálam mindig a feladathoz mérten van ár, akár én dolgozok, akár én fogadok fel valakit.
Láttam már oraberben dolgozó burkolot egy hétig csempezni egy apró fürdőszobát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!