Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha a házat teljesen szigeteljü...

Ha a házat teljesen szigeteljük+tetőcsere, mennyivel lesz melegebb?

Figyelt kérdés
Kb. 20 éves ház. Még nagypapám építette a barátaival, elég nagy, emeletes ház. Kandallóval és gázzal fűtünk, de télen elég nehezen melegszik fel. Emiatt ugye jóval több fára is van szükség. Volt olyan, hogy egy reggel télen a nappaliban 8(!) fok volt. Ha kap egy szigetelést és új tetőt, könnyebben felmelegszik majd és jobban is tartja a hőt? Bocsi, ha hülye kérdés, de nagyon nem vagyok otthon a témában.😅
2021. júl. 31. 14:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Az hogy könnyebben felmelegszik nem fogod annyira észrevenni, de jelnetősen jobban tartja majd a hőt, és kevesebb tüzelő anyagot kell használni.
2021. júl. 31. 15:03
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Mivel este kevésbé fog lehűlni, ezért könnyebb felfűteni is hiszen nem a jéghideg falakat kell újra átfűtened, csak a levegőt magát.

Illetve maga a komfort érzet is más lesz, hiszen nem a jéghideget sugározza a fal.

2021. júl. 31. 15:07
 3/14 anonim ***** válasza:
50%

A tetőt hiába cseréled le az csak pénz kidobás, ha amúgy nincsen baja.

A padlást kell szigetelni, mert a legtöbb hő ott távozik.

Továbbá a nyílászárókat is lecserélném a helyetekben.

Lényegesen melegebb lesz és kimutathatóan olcsóbb lesz a fűtés.

A falakat első körben biztosan nem szigetelném.

Részben azért mert -esetleg- küzdhettek majd utána a penészedéssel, továbbá az életben nem jön vissza az ára.

2021. júl. 31. 16:02
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! Kedves 3-as, a nyílászárók újszerűek, bár a nappaliban valóban érezhető télen, hogy picit süvít be a hideg. Az még a nyáron helyre lesz hozva, valószínű anno rosszul rakták be.🙂 A tető már “porlik” szóval szükséges lenne ettől függetlenül is egy tetőcsere, de hogy érted, hogy a falak szigetelése sosem térülne meg?😳
2021. júl. 31. 16:19
 5/14 anonim ***** válasza:
26%

Úgy értettem, hogy csinálni kell egy számítást, hogy hány millióért csinálnák meg a külső hőszigetelést és össze kell vetni a fűtési költségeitekkel.

A gyakorlat az, hogy ami 10 éven belül nem térül meg azzal nem kalkulálunk.

A hőszigetelés pedig nem térül meg 10 éven belül.

(Csak a mesében.)

A másik nagy kérdés amit el szoktak hallgatni, hogy állandóan szellőztetni kell majd, hogy ne penészedjen be minden, a műanyagburokba zárt házban.

Vagyis RENDSZERESEN(!) ki kell majd engedni a meleget a szabadba...

2021. júl. 31. 16:34
 6/14 anonim ***** válasza:

Pl.:

[link]

2021. júl. 31. 16:37
 7/14 anonim ***** válasza:
Már a kérdés feltevése is rossz, gondolom az érdekel mennyivel lesz kevesebb a transzmissziós hőveszteség. Mert melegebb nem lesz, egyik se fog neked fűteni🤣
2021. júl. 31. 16:44
 8/14 A kérdező kommentje:
Oh értem, köszönöm!🙂 A legutóbbi télen kb. 180ezer forintnak megfelelő fát tüzeltünk el, és a lakásban még így is nagyon ritkán volt 20fok fölött a hőmérséklet.😞 Nagyon szeretnék végre egy olyan telet, mikor nem fázom a házban, de nem tudom erre elég lenne-e az, hogy helyrehozunk 1 ablakot ami rosszul lett 7-8 éve berakva a helyére.😕
2021. júl. 31. 16:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Rengeteg meleg mehetett ott ki.

Amúgy veszel egy ilyet, és pontosan megmutatja, hogy hol hány fokos a fal, vagy az üvegablak.

(Nálam pl. jóval melegebb az új műanyag ablak, mint bárhol a fal.)

[link]

2021. júl. 31. 16:56
 10/14 A kérdező kommentje:
7-es, ha az azt jelenti, hogy mennyivel tartja jobban a hőt a ház, akkor igen, az érdekel! Bocsika, nem vagyok nagy szakértő, le is írtam🥱
2021. júl. 31. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!