Nagyon hideg van a lakásban. Hogyan szigeteljük az ablakokat?
Figyelt kérdés
Az ablakok régi fakeretű ablakok, a lakást béreljük, tehát az ablakcsere nem jöhet szóba. (elvileg más miatt sem lehet, tulaj nem fejtette ki, nyilván nem akarja csak)
De ha már így alakult, hogy tudnánk valahogy jobban szigetelni a szobát/ablakot? Próbáltam már szigetelő csíkkal körberagasztani, de nem sok haszna van belőle, se pedig az ablak alá betűrt szigetelő "pokrócnak".
Esetleg valami ötletek?
2019. okt. 9. 16:59
1/5 anonim válasza:
A leírtaknál jobban nem tudod az ablakkeretet szigetelni. De az édeskevés, ha maga a ház szigetelése rossz. A falak is nagyon tudnak húzni. Ha földszinten laksz, alulról is jöhet a hideg. Milyen fűtésetek van? Milyen házban laktok, hanyadikon? Hány külső falatok van? Mikor épült a ház?
2/5 anonim válasza:
Némi barkácsképesség kell hozzá. Először is meg kell bizonyosodni arról, hogy az ablakzárak megfelelően működnek-e, rögzítik-e a szárnyakat, ha ne, meg kell javítani. Ezután ellenőrizni kell, hogy milyen rések vannak az ablakkeretek és az ablaktok között. A nagy réseket vékony faléc beragasztásával/beszögelésével meg lehet szüntetni. A vékonyabb hézagokat folyóméterben kapható szigetelő műanyag/habszivacs csíkokkal lehet eltüntetni. Nem használt ablakrészek esetében még a gitteléshez is lehet folyamodni, amikor az ember nyitott állapotban vékony gitt csíkot ken a keret falcolásába, majd óvatosan, de erőteljesen erre rácsukja az ablakszárnyat, majd zárja. A szétnyomódó gitt tökéletes légszigetelést, aztán majd bajlódjon az, aki ki akarja később nyitni. Ha van redőny, akkor a redőnyházat szintén szigetelni kell, beleértve a gurtniházat is. A kisugárző hőveszteséget vastag takaró/sötétítő függönnyel lehet mérsékelni.
4/5 anonim válasza:
Nikecellt rakj az ablakszárnyak közé.
5/5 anonim válasza:
Az első 4 választ olvastam, mindenkinek ment a zöld, de a 2. válaszoló által ajánlott gittet én valamikor, más lakásban gyurmával helyettesítettem. A rácsukódó ablakszárny felőli oldalt zsírral kentem le, hogy könnyen elváljon, nyitható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!