Miért olyan nagy divat a járólap, mikor kemény, hideg, és a fúgáiban megtelepszik a kosz meg a baci?
Ez így van. De mivel hidegburkolat, jobb hőérzetet ad nyáron most, hogy mediterránra fordultak a nyarak.
És ma már sok lakást kiadnak, Bp. belvárosban a lakók 70%-a bérlő, és kevesebb kárt lehet tenni így a lakásban, pl. kutyának-macskának jobban kiadható így.
Könnyen tisztítható, nehezebb benne kárt tenni.
Pl a konyhában éri forró olaj. Simán letörlöd, akár zsíroldóval, semmi baja nem lesz. A fürdőben eláztatod. Ha nem törlöd fel sem lesz baja.
Ez nem "divat" kérdése, hanem az ésszerűségé és a célszerűségé.
Nálunk pl. a teljes földszinten járólap van.
Romák vagytok?
Ott divat a linóleum/mezítláb kombó.
Lehet hogy meg lehet únni a linóleumot, aminek elve hogy mintás, mintából pedig kell a változatosság, viszont nálunk például csak egyszínű járólap van, minta helyett a szín dominál, és olyan színűt veszünk, ami saját ízlés szerint a legotthonosabbá teszi az adott helyiséget, vagyis más szín nem jöhet szóba, és így nem lehet megúnni! És igaz hogy drágább és körülményesebb cserélni, de ha jó minőségű, akkor nem pár évig, hanem pár évtizedig tartós!
A linóleum amúgy nemcsak árban olcsó, de épp ez az, hogy olcsó hatást is kelt, és miután a járólap és fapadló is már megfizethető árba kerültek, senki nem akart bárki vendég előtt csórónak tűnni, talán ezért ment ki a divatból a linóleum!
Nekünk anno a konyhában néhány vészesebb évig volt linóleum a szerényebb keretű felújítás miatt, de aztán mikor újra egyenesbe jöttünk, felszedtük, és járólapot tettünk le!
Egy ismerősömnek pedig Facebook-on láttam, hogy a hálószobájában linóleum van, nagyon meglepődtem ezen, a sajátomba el sem tudnám képzelni!
A szobákban parketta van, valódi fából, nekem a laminált padló műanyag hatást kelt.
Nem azért járunk mezítláb, mert romák vagyunk :), hanem mert öntöttvas radiátorok vannak a lakásban, amitől télen 25 fok van, így nincs szükség papucsra.
A randa linóleum valóban szegényes hatást kelt, de vannak szépek is. Pl. ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!