Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kitelne-e ennyiből egy Kádár-k...

Kitelne-e ennyiből egy Kádár-kocka felújítása?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, valaki vesz egy 150 m²-es Kádár kockát 20 millióért, közepes állapotban 1000 m²-es telekkel. Kitelne-e a teljes felújítása 25 millió forintból, ha az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

Teljeskörű szigetelés a ház minden oldalán, tetején, alján.

Teljesen új tetőszerkezet mindennel együtt.

Fűtés korszerűsítés, mondjuk elektromos panellel, közművek korszerűsítése.

Festés, új padlózat, új nyílászárók, wc felújítás, konyha, ebédlő, szobák felújítása.

Új kerítés, garázsig térkő, elektromos kapu.

Drótkerítés a telek hátsó részénél.

Modern stílusú díszítés, mondjuk az ajtó, ablaknál kőkirakàs.

Szóval egy teljeskörű, mindenre kiterjedő modernizálás egy ilyen adatokkal rendelkező Kádár kockának és telkének a felújítása meglenne-e 25 millió forintból. Berendezést nem számítva, csak a felújított, kulcsra kész állapotot. Bocsánat ha kihagytam valami fontos szempontot, nem igazán vagyok a témában otthon. Az építőanyagok színvonala nem kell luxus legyen, olyan közép- felsőközép építőanyagokkal, valamint van kőműves, ács is a családban, aki ingyen csinálná.

2021. jún. 13. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Ahol 20 millió a Kádár-kocka, szerintem ott 45 milláért kapsz házat, amihez hozzá sem kell nyúlnod.
2021. jún. 13. 22:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha megnézed a mai árakat, akkor tök reális főleg itt nyugaton. Értelmes válaszokat várok.
2021. jún. 13. 23:00
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Kijohet, de nem tunik egy jo otletnek. Egy ilyen teljeskoru felujitas rengeteg munka, ennyibol akkor mar epithetnel ures teleken is teljesen uj hazat.
2021. jún. 13. 23:00
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Kijön szűkösen, de nem éri meg. A második jól mondja, ha összerakod a pénzedet jobbat vehetsz ennyiért készen. Gyakorlatilag az alapon és a falakon kívül mindent cserélni akarsz. Egy újépítésű háznál az alapozás+falak a költségeknek nagyon maximum 30 %-át teszik ki.

Ha még a bontást is hozzászámoljuk az esetedben, akkor az jön ki, hogy egy hasonló méretű vadonatúj ház építési költségének alaphangon háromnegyedét költöd a felújításra.

2021. jún. 14. 00:12
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Elírtam, harmadik mondta jól.
2021. jún. 14. 00:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Még nincs meg az ingatlan. Egyébként egy új háznak, ami tégla és az olcsó és a prémium között helyezkedik el színvonalban, annak mennyi munka díjjal együtt a m² ára kb? Nem tudom hogy 45 millióból lehetne-e egy 100-150 m² es házat építeni.
2021. jún. 14. 06:38
 7/9 anonim ***** válasza:
150 négyzetméter (telekkel együtt) nem jön ki 45-ből, de a kádár kocka sem 150 nm. Egy kádár kocka méretű ház megoldható 45-ből telekkel együtt is.
2021. jún. 14. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:
79%
A Kádár-kockák 60, max 100 nm-esek.
2021. jún. 14. 12:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az a kérdés, hogy nálatok mennyi a telek. Nálunk 30 millióba kerül egy 600 nm-es telek kb. Szóval ilyen esetben megérné csak a telekért megvenni. De mondjuk nálunk kb. 80-90 millió egy 150 nm-es ház.
2021. jún. 18. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!