Kopcsó istván kérdése:
. Van nekem egy 110 nm-es kocka házam. és új fűtész szeretnék kivitelezni benne. én egy vegyestűzelésű kazánra gondoltam puffer tartályal,5 rétegű csövezésel, és lapradrátorokkal. Hogy számoljam ki mekora kazán. Puffer, raddrátorok kellenek?
Figyelt kérdés
2014. jan. 14. 15:20
1/6 anonim válasza:
A ház hőszigetelését figyelembe véve, légköbméterre szokás kiszámolni, mekkor a háznak a fűtés igénye. Vegyes tüzelést ötrétegűvel nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják, biztonsági hűtőkör nélkül, komoly odafigyelest igényel a működtetése. Keress szakembert, mert később probléma lehet belőle, a házilagos kivitelezést nem ajánlom.
2/6 anonim válasza:
Kazán= radiátorok teljesítménye × 1,25 (kb 16-20 kW)
Puffer= teljes rendszer víztérfogata × 10 (kb 1000 L)
Radiátor= helyiség légköbméter × 50 (W)
A csövezést illene méretezni!!
3/6 anonim válasza:
és úgy általában mindent érdemes méretezni, ház hőveszteségét pótolni. előbb a veszteséget kéne kiszámolni. vagy megbízol egy saccolásban, vagy keresel egy épületgépész szakembert.
4/6 anonim válasza:
Így látatlanba megsaccoltad, hogy 50w kell légköbméterenként? Komoly szakember lehetsz te is :)
5/6 anonim válasza:
XDDDD
Háát ezen jót nevettem :DD
50w légköbméterenként..
Na de komolyra fordítva a szót, minden gépészeti szaküzletben kiszámolják ezt neked pontosan, mert erősen függ attól is hogy a pénztárcád mennyit enged.
6/6 anonim válasza:
Eddig mivel fűtöttél? Gázzal? A fogyasztási adataidból is meg lehet állapítani, hogy mekkora a házad hőigénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!