Mit javasoltok régi Hőtárolós kályha kiváltására egy olyan társasházi kislakásban, ahol nincs gáz bevezetve?
A lakás mindössze 30 négyzetméteres, jelenleg 3 fázisú vezérelt árammal működő 2 x 3kW Elekthermax hőtárolós kályha üzemel benne.
Minden áramról üzemel, a fűtés mellett villanybojlerem van, és persze a sütés/főzés is villanyos. A villanyszámlám a leghidegebb téli hónapokban kb. 20.000 Ft, nyáron 2.000 Ft.
A hőtárolós kályhát nagyon szeretem, imádom, hogy télen rá lehet ülni pl. olvasni. Azonban a helyigénye és a rondasága miatt lecserélném korszerűbb megoldásra.
Mit javasoltok helyette?
Amit biztosan tudok, hűtő-fűtő klímát nem szeretnék. Jelenleg 3 x 16 Amperre van szerződésem a szolgáltatónál.
Eddig csak Bosch villanykazánokat néztem, a központi fűtéses megoldás nagyon tetszene.
Ha eladó lesz,szólj,az egyiket megveszem!
Hosszas keresgélés után tavaly tavasszal találtam egyet,kivittem a fiamnak Bécsbe(ott ugye nem nagyon van gáz). Csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni,annyira jó,jobb,mint a mostani bármelyik! Jóvan na,-csúnya.
#12: Facebook Marketplacen és Jófogáson sok van fent. Amúgy szerintem nem csúnya, persze nem vagyunk egyforma ízléssel megáldva. :)
Amúgy volt olyan gondolatom, hogy lecserélem Stiebel Eltronra, de számomra egyszerűen nem éri meg. Bementem egy Stiebel márkaboltba, kiállított darabokat megnézni. Vékony lemezből vannak, azokra már nem lehet ráülni, ás ráállni.
A Stiebel egyetlen előnye számomra az, hogy helytakarékosabb, persze ennek az az ára, hogy azokban már fele annyi tégla van. Az eladó magyarázata: Manapság több ciklusban van bekapcsolva a vezérelt áram, nem kell annyi hőt tárolnia a kályháknak, mint régen, amikor csak éjjel töltődtek fel.
Nekem ennyit nem ér meg két kályhára kb. 800.000 Ft kiadás, hogy egy régebbi hőtárolós kályhából egy dizájnosabb kivitel legyen bent a lakásban.
"380.000 Ft-ot fizettem"
Ennyiből egy fullos klímát tudtál volna beszereltetni és harmad áron fűthetnél.
#16: Én is nézem a Stiebeleket folyamatosan Faceookon, Jófogáson, hátha szembejön két szép állapotú megfelelő áron.
Láttam a 95.000 Forintosakat is, de elég csúnya állapotban vannak. Mindkettőnek hiányzik az alsó díszrácsa, és mindkettőnek benyomódás van az alján. Az egyiknek talán még a burkolata is hiányos.
Tuti lomtalanításból vannak, illetve valószínűleg szétszedés nélkül cipelték őket, és pl. benyúltak alájuk targoncával, vascsővel, stb.
#15: Azt írod, a kisszobába elég a 3kW. Mit jelent a kis szoba?
Nálam 2 x 12nm szobák vannak. Elég lehet a 2 x 3,15kW Elekthermax helyére a 2 x Stiebel?
Ilyen időben (Este kb. -6fok, Nappal kb. +2 fok) a két Elekthermax kb. 70%-ra van feltöltve, így van a lakásban kb. 22fok.
Az épület szigeteletlen, az ablakok régiek.
Nekem szerencsém volt a használt kályhával,teljesen újszerű,karcmentes állapotban volt es még termosztát is volt hozzá.Igaz megnéztem párat amik leharcoltak voltak,mire erre ráakadtam.
Az egész lakás 46m2,olyan 12m2 lehet a kisszoba és 18m2 körül lehet a nagyszoba.
Az 5kw most 1-es fokozaton megy a 3kw pedig 60%-ra van állítva.Most néztem 25fok van a nagyszobában.A szerelő azt mondta,hogy inkább nagyobb kályhát vegyünk,mint amire szükségünk van,mert nem jó,ha maximumra vannak állítva.
Szerintem neked is elég a 3kw kályha a 12m2-es szobákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!