A beépíthető sütőhöz tartozó szekrény hátuljára kell furnérlap?
Az Ikeában vettem Metod szekrényt, a sütőt külön. A leírásban úgy mutatja, hogy kell, de egyrészt ki kell vágni egy részét hátul, mert ott van egy kötődoboz a villanyhoz, másrészt meg félek, hogy az a vékony kis lap annyira megég majd a nagy hőtől, hogy felgyulladhat.
Tartása nem sok van. Szerintetek?
Értem.
És mit csináljak a vezetékkel meg a kötődobozzal? A villanyszerelő oda rakta falon kívül. Az bírni fogja a hőt?
A régebbi villanytűzhelyünk szekrényét asztalos csinálta. Az mögött nem volt hátlap. Az új nekem is METOD. Annak a hátlapja nálam be van rakva. Most benéztem zseblámpával az alsó fiókon keresztül, másfél év intenzív használat után semmi elváltozás nincs a hátlap látható részén.
A szellőzés jól megoldott a METOD-nál: alul, hátul egy körív ki van vágva az alsó lapból, ott tud levegő bemenni, és felül elöl megy ki egy lyuggatott lemezen keresztül.
Ha a konyhabútor rendszered faltól falig ér, akkor nagyjából mindegy, hogy beteszed-e, mert kap elég oldaltartást. Ha viszont nem, akkor a hátlap nélkül oldalirányba könnyebben nyiklik-nyaklik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!