Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mit lehet tenni ha zavar a...

Mit lehet tenni ha zavar a szomszéd felújítása?

Figyelt kérdés

2 hete kezdték a felújítást... folyamatosan fúrnak azóta... de tényleg folyamatosan. Nekem itthonrol kell dolgoznom, de nem tudok. Mit tegyek?

(Jön a tavasz gondolom mások is kezdik majd a felújítást) Totál kivagyok.

37F

2021. febr. 11. 09:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Ezért nem értem hogy így is irreális egy lakás ára, de nincs különbség egy 4 és egy 10 emeletes közt. Így ezt tudom tanácsolni, hogy költözz 4 emeletesbe. Kb 4 éve élek ilyen panelban és 1szer volt valami felújítás de az is csak 2 óra fúrásból állt.
2021. febr. 13. 13:39
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok. Nem tudom ki pontozott le de én leírtam a legjobb megoldást erre. Persze aki semmit vagy családi házat írt az nem gond. Nem hiába lakik panelbe ha egyszer nem tud venni házat.
2021. febr. 15. 11:55
 13/17 anonim ***** válasza:
80%
10 emeletesben élek, itt sincs állandóan felújítás. Ha új lakó jön, általában felújítással indít, ha az épületen kell valamit felújítani, az egy adott időszakra szól, szerződéses határidő van. Ha állandó elhúzódó, minden napos zaj van és nem az épület közös részeit újítják fel, az már adhat gyanúra okot, hogy fusizás megy, amit nem enged a házszabályzat. Ha valakinek elhúzódik a felújítás, az sem hónapokig tartó felújítást takar, mert annyi zajos munka nem létezik egy panel lakásban.
2021. febr. 15. 12:08
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

#13: figyu ez emberfüggő is, kinek mi az ingerküszöbe.

Az én szomszédom szó szerint ott hallgatózik az ajtó mögött, ha 2 szót szólsz a lépcsőházban már les a kukucslyukon. Egyszer vasárnap mertem 2 percig zajongani, nem falat véstem/fúrtam, csak akkor hallhatta ha direkt ott hallgatózott megint. Persze azonnal dörömbölt az ajtón.

Nálunk egyébként hiába panel, a falfúráson és vésésen kívül kb semmi nem hallatszik át, ha valaki torka szakadtából üvölt akkor az a felső meg alsó szomszédhoz átszűrődik halkan (ennyit hallunk néha).

120 lakás, de minden héten van valahol munka. Aki ezt nem bírja, az ne költözzön társasházba.

2021. febr. 15. 12:49
 15/17 anonim ***** válasza:
60%
A ingerküszöbről annyit tudok mondani tapasztalatból, hogy ex barátnőm tizen valahány éves elhízott tacskóját rendszeresen feljelentette az alsó szomszéd mert szerinte a tacskó hangosan sétálgat a laminált padlón.
2021. febr. 15. 14:07
 16/17 anonim ***** válasza:
60%
Jó, hát ki lehet fogni defektes szomszédokat, de azért sem a szüleim 10 emeletesében sem az enyémben nincsenek ennyire durva esetek, pedig még csak nem is azonos környék, és teljesen átlagemberek lakják. Én eddig csak a hangos zene/tévé miatt szóltam, amikor vizsgára készültem, meg amikor este 10 után vagy akár éjfélkor is dübörgött a fal. A felújításokat azért kulturált mértékben szokták csinálni, és mostanában még nem is cserélődik olyan gyakran a lakóközösség, hogy gyakran legyen ilyen felújítási zaj.
2021. febr. 15. 14:32
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

9-es válaszom miért nem hasznos?

Tényleg semmit nem tehet, ha csak napközben dörömbölnek.

Vagy mi a gond azzal amit írtam? Ha valaki megcáfolna, és ismer rá módot hogy mit lehet tenni a napközbeni állandó barkácsolás ellen, akkor ossza meg velem is, nagyon érdekelne! Köszönöm!

2021. febr. 15. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!