Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi tévő legyek? Hogy oldjam...

Mi tévő legyek? Hogy oldjam ezt meg?

Figyelt kérdés
Van egy fészerem, s egy garázsom az udvaron. Mindkettő nagyon öreg már, a fészert úgy ahogy van le szeretném bontani, a helyére fákat ültetni, míga a garázst át akarom alakítani nyári konyhává (tető kicserélés, vakolás, festés, stb). Na most már a szomszéd azt mondta, hallani sem akar semmi ilyen munkálatról (mindkét épület a kerítés mellett van)mert a por meg a szemét majd átszáll az ő udvarára (megjegyzendő, hogy amikor ő renoválta a házát mi egy szót sem szóltunk). Hagyjam meg a közös részt a fészrből, s húzzak magas kerítést? A másiknál pedig vajon igyrkezzek az én oldalamra irányítani legalább a törmeléket?

2020. máj. 14. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

100 lég m3 alatti nem lakó épület építéséhez nem kell engedély, csak jelentsd be az önkormányzaton. Ugyan így a bontást is.

Ekkor semmit nem tehet ellened, ha betartod a település építési előírásait.

A másik dolog pedig, semmi köze hozzá.

Régi házak nem telekhatárra épültek, min 0,5-1 méter még valószínűleg a tied. Igaz a szomszéd engedélye nélkül nem mehetsz be a telkére, viszont a te területedre nyugodtan szemetelhetsz.

Ilyen szomszédnál én kiméretném a telekhatárt, így a későbbi problémák is elkerülhetőek

2020. máj. 14. 23:25
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

Van kerítés?

Milyen magas?

Ha nincs, magasítsd meg valamivel a bontandó fészer mellett, és tegyél rá fóliát vagy ponyvát, így nem megy át a por.

Vagy a fészert kerítsd körbe fóliával, ponyvával. Jogos a dolog.

Nem nagy ügy leverni köré pár cölöpöt és ponyvát feszíteni rá.

2020. máj. 14. 23:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Persze hogy van kerítés. A telek ki van mérve, azzal nincs gond. A fészer benne van a telekkönyvebn, de az ő műhrlye, ami neki van dőltve az én falamnak nincs. Ezt félti ő annyira
2020. máj. 15. 08:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy ilyen rosszindulatú és a saját sz/rját félti...

Én azt mondanám neki, hogy eltűri a bontást, zajt, port (Természetesen a szükséges mértékben csak és eltakarítod a szemetet, ami esetleg hozzá hullik stb.) Vagy elkezdhettek a helyi jegyzőnél harcolni, hogy melyik épület hol van és mire nincs engedély.

2020. máj. 15. 14:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok: Szintén a település építési szabályzataiban benne van a minimális távolság amit a szomszédos telkek épületei között meg kell tartani. Nálunk ha telekhatáron van az épület akkor 4 méter, ha kerítés van akkor attól 3 méter.

Az ő épületét a katasztrófa védelem lebontathatja ,mivel tűzveszélyes! A minimális távolság egy esetleges tűz terjedésének a megakadályozását szolgálja. Ezt nyugodtan mondhatod a szomszédnak.

2020. máj. 15. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!