Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mit lehet tenni ha zavar a...

Mit lehet tenni ha zavar a szomszéd felújítása?

Figyelt kérdés

2 hete kezdték a felújítást... folyamatosan fúrnak azóta... de tényleg folyamatosan. Nekem itthonrol kell dolgoznom, de nem tudok. Mit tegyek?

(Jön a tavasz gondolom mások is kezdik majd a felújítást) Totál kivagyok.

37F

2021. febr. 11. 09:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

fülldugó? Fejhallgató? Munkahelyedre ha akarnál se tudnál bemenni? - ha zavar a munkában, vagy nem biztosított az otthoni környezet, akkor szerintem kérelmezhető.

Amúgy beletörődni, megkérdezni hogy kb mennyi ideig fog tartani. Remélhetőleg nem fél évig.

2021. febr. 11. 09:12
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Semmit. Ilyen a társasház!! És Amíg a házirend megengedi , te nem tehetsz semmit! Persze ...ha TE újítasz majd fel egyszer valamikor ,akkor meg téged fognak szidni a szomszédok. Ez van!

1 tuti megoldás van ,családi házba kell költözni.

2021. febr. 11. 09:22
 3/17 anonim ***** válasza:
35%
Nálunk kb. október óta felújít a fölöttünk lakó. Házilagos felújítás, ami a legrosszabb megoldás egy társasházban. Ugyan mi napközben nem nagyon vagyunk otthon, de fél 6 felé, mikor hazaérünk még nyomják este 7-ig minimum. Valószínűleg ők is meló után állnak neki gányolni. Hétvégén meg már fél 9-től indul a kalapa. De én már épül a házam az Alpokalján, úgyhogy ez is egy újabb megerősítés számomra, hogy jól döntöttem a házépítéssel.
2021. febr. 11. 09:39
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Olvasd el mit ír a házirend, de általában reggel 8-tól este 8-ig mindenütt megengedett a felújítás. Sajnos ilyen a társasház.Amikor sok ember kis helyen él vannak súrlódások.
2021. febr. 11. 10:33
 5/17 anonim ***** válasza:
73%

De most komolyan mikor csinálják??

A legáltalánosabb a napközben amikor az emberek nagy része dolgozik.

Szerintem rosszabb lenne, ha éjjel csinálnák, vagy éppen hétvégén reggel 6-tól este 10-ig.

Egyszer te is fogsz ilyet csinálni, vagy már túl vagy rajta.

De végülis nem kell aggódni egy társasházban, ha lakik 10 család, abból évente egy biztos felújításba kezd.

Mondanám hogy kertesházban jobb, amúgy szerintem az, de ez relatív.

Viszont itt meg nyáron fűkasza és/vagy fűnyíró. Gyakran egyszerre többen többnyire hétvégén. Ősszel, tavasszal gallyak égetése, ez legalább nálunk meghatározott időpontokban lehet (covid miatt lehet: 549/2020 korm rend. + a hosszabbítás 2021.01.29 magyar közlöny). Itt megjegyezném legallyaztam a fáimat, meg kivágtam párat. Amivel nem érdemes fűteni azt elvitettem. 40000 ft volt 8m3 konténer és púpra volt rakva!!! Ha bérelek 8000/napért ágdarálót 2 napra, meg utánfutót 2 napra 5000/nap az alapból 26000. és mit csinálok 8 m3 ledarált ággal??? szóval ugyan úgy el kell vitetnem. Télen motorfűrész és/vagy körfűrész, szintén gyakran egyszerre többen.

2021. febr. 11. 11:27
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
Ha a házirenddel nem ütközik, akkor joga van felújítani. Neked sajnos csak a beletörődés marad. A társas ilyen. De a kertes se feltétlenül jobb. A szomszédunk most épít medencét. Átjött előre szólni és elnézést kérni az esetleges zajokért. Nincs ezzel gond. Annyiban zavaró, hogy a nagy gépek a mi házunk mellett mennek el, plusz egy személyautó beállt a kocsibejárónkra, természetesen engedéllyel. Társasban nyilván más. Esetleg tényleg beszélj a munkáltatóddal, nem tudnál-e mégis bejárni.
2021. febr. 11. 13:35
 7/17 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk most a lépcsőház burkolatát cserélik, lépcsők, közlekedők, ahol régi linóleum van, mindent. 10 emelet, 5 lépcsőház, a héten kezdték, legalább egy hónap, ahol a folyosórész rácsos, ott a rács alját is levágják. Még a felszedésnél tartanak csak, minden lakásba behallatszik, zajos, de még mindig jobb, hogy megcsinálják rendesen. Ezeket el kell fogadni.
2021. febr. 11. 16:09
 8/17 anonim ***** válasza:
30%
Vegyél egy rendes fejhallgatót, aminek jó a passzív zajszigetelése. Az aktív zajszűrés csak szarnak a pofon ilyen esetben, az csak a monoton zúgást tudja kiszűrni, pl repülőgép vagy légtechnika hangjait. A flex és a vésőgép ellen nem véd.
2021. febr. 11. 19:58
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Aranyosak, akik a füldugót javasolják. Több kollégámnál is felújít a szomszéd, ők ugyan bedugják a fülüket napközben, de ha megbeszélésünk van, akkor az egész munkahely megsüketül a tőlük jövő zajtól. :D

Amúgy sajnos semmit, ha nincs benne ennyi belátás.

(Tavaly csináltunk komplett felújítást, ha összesen az egész idő alatt 1 napot ment a fúró/flex akkor sokat mondtam. Azóta csak még kevésbé értem, mit lehet ennyit zajongani...)

2021. febr. 12. 16:24
 10/17 anonim ***** válasza:
24%
Nálunk is behallatszik a lépcsőházi zaj a megbeszélésekbe, ami most a felújítással jár, home office hátránya, azt mégse mondhatom, hogy ne csinálják, mert a társasház közös területe. Annyit tudok tenni, hogy lenémítom a mikrofonomat, amikor éppen nem beszélek. Nem tart örökké.
2021. febr. 12. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!