Ősrégi, fali vízelzáró szivárog, alsó szomszéd ázik. Mit lehet tenni?
Egy fürdőszobai fali elzáró elkezdett szivárogni. Hiába húztam meg a szelepet csőfogóval és villáskulccsal, nem szűnt meg a csöpögés. Pár nap alatt teljesen átnedvesedett a fal, bepenészedett és felhólyagosodott a festék, már a túlsó oldalán is. Az alattam lakó szomszéd feljött, hogy a plafonja ázik és egyre nagyobb területen felhólyagosodik ott is. Kihívtam egy szerelőt, hogy kicserélje, de arra hivatkozva, hogy tegnap megfájdult a háta, nem akarta kibontani a falat, csak egy kis lukat vésett körülötte, meghúzta ő is fogóval, elkért 5e Ft -ot és elment. Én tehetetlen voltam, ezért epoxigyurmával kitömtem a lukat körülötte, de még mindig nő a szomszédnál a beázás. Lehet, hogy csak a már korábban leszivárgott víz jön ki nála?
Így néz ki a betömött csap:
50 éve elterjedtebb volt a csempeszelep,.. a lakásokba ezeket tették be inkább valamint esztétikusabb is ha le van csempézve. Ezenkívül megbízhatóbb is a vízzárása mint egy golyóscsapnak.
Egy mostani olcsó import golyóscsap 10-20évet jó ha kibír, de előfordult már az is hogy 5-évesen kettétört a silány spiáter anyagú golyóscsap .......eláztatva a társasházat! Ha golyós csap akkor csakis mofém!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!