Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A társasházi szomszédom át...

Monoki 2 kérdése:

A társasházi szomszédom át akarja helyezni a gázóráját.A gond annyi,hogy a lakásán kívül, gyakorlatilag az én konyhafalamra akarja rakatni.Köteles vagyok eltűrni?

Figyelt kérdés

2020. aug. 10. 16:36
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Nem szabályos, és nem is kell eltűrnöd. Ha nem tudod lebeszélni, szólj a szolgáltatónak, mivel az óra szerelése, nyomáspróba, plombálás, stb. az ő hatáskörük. Még mielőtt megvésné a te faladat!!!
2020. aug. 10. 16:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy egy Átlagjózsi nem pakolgathatja csak úgy a gázóráját ide-oda?

Csak beszéltetek róla a szomszéddal, vagy már a szolgáltató is be van vonva és rábólintott a gáztervek alapján?

Mert utóbbi esetben sokat nem tehetsz, egy társasházban minden fal valakinek a valamilyen helyiségének a fala.

2020. aug. 10. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Ez biztosan nem fog menni.Kemény szabályai vannak a gáz óra elhelyezésének.
2020. aug. 10. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"A gond annyi,hogy a lakásán kívül, gyakorlatilag az én konyhafalamra akarja rakatni"

Ezzel csak az a bibi, hogy társasháznál az nem a te konyhafalad, hanem külső homlokzat, és az közös. Gondolom van valami nyomós indoka hogy át akarja szereltetni, kíváncsi lennék mi az, mert csak úgy random nem szoktak gázórát áthelyezni. Szerintem legalább 100 ezres tétel tokkal-vonóval.

2020. aug. 10. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:
53%
Mivel a méretlen közös vezeték is érintett (ez társasházi közös tulajdon) így szükséges a társasház hozzájárulása. (th.törvény szerint).
2020. aug. 10. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!