Kedves Vízszerelők! Mi lehet a gond és a megoldás? Kérem valaki segítsen!
Mosdókagyló alatti sarokszelepeket cseréltünk (panel lakás fürdőszoba), teflontömítővel (ezt javasolták a régi kender+tömítőpaszta megoldás helyett) szóval végig tekertük vele a menetet, majd helyükre csavartuk a sarokszelepeket. Valamennyire sikerült, nem csöpög ugyan, de nem is zár 100%-ra. Mondjuk óránként van icipici vízcsepp. Újra kitekertük, újra végig tekertük a teflontömítő szalagot,ahogy kell (leírás szerint). De a helyzet változatlan!
Nem tudunk most több ezerért szerelőt hívni, Budapesten akiket eddig kérdeztünk min. 8 ezer "csak a tömítéscsere". Bocsánat de kicsit sokallom 10perces munkáért és most nincs is ennyi feleslegünk, elég volt megvenni az új alkatrészeket..:((
Na én is így raktam össze egy budi szelepet, eredmény:
csepp-csepp-csepp-csepp......
Így, ahogy olvasod.
Tojtam rá, ennek kb 2 hete, most már egyáltalán nem csöpög. :D
Vízkő bácsi mindent megold.
Fogj egy vasfűrészlapot ,és a sarokszelep menetes részét érdesítsd fel vele, ezután tekerd rá szorosan a teflonszalagot és így tekerd be. Egyébként az sem kizárt, hogy amibe betekered a sarokszelepet az az idom repedt meg.
( a kender még mindég jó a vízszereléshez, sőt sok vizes nem is használ teflon szalagot, csak kendert vagy loctite szalagot.
Amibe tekerem biztosan nem repedt meg.
Egyértelműen a tömítéssel van a gond.
Kenderről mindenki lebeszélt, hogy azt csak szaki tudja szakszerűen feltekerni+valamilyen GUMIÁM pasztával kell kombinálni.
Ezért vettük hát a 3x annyiba kerülő teflon tömítőt....:(
Flexi csöveket kellett bekötnöm, vízelosztáshoz. Megcsináltam teflonnal az egészet. Elkezdett könnyezni, szétszedtem, újra összeraktam, megint könnyezik. Ekkor már én is könnyeztem, és elmentem szaniterboltba kócért meg pasztáért. Kócból kiválasztottam a legkevésbé szecskásat, és irány haza.
Mégcsak nem is fűrészlapoztam a menetet. Fogtam egy kevés kócot,kihúzkodtam belőle a szecskákat, hogy szép egyenletes szálú legyen. Az elejét bekentem pasztával,fel a menet elejére és feszesen tekertem a menetre az óra járásának megfelelő irányban. Még csak el se kell takarnia a menetet. Kifogástalanul működik az első perctől.
Valószínűleg megrepesztetted a falikorongot.
Rézből van, ezért ha túl sok teflont tekersz a menetre, akkor szétfeszíti.
Nem, nem a szalagot vettem, ez 2000ft volt, teflon tömítő.
Pont, hogy nem az olcsóság volt a lényeg, a sarokszelepből se a 800Ft-ost vettem, hanem a 2500Ft-ost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!