Ősrégi, fali vízelzáró szivárog, alsó szomszéd
ázik. Mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Egy fürdőszobai fali elzáró elkezdett szivárogni. Hiába húztam meg a szelepet csőfogóval és villáskulccsal, nem szűnt meg a csöpögés. Pár nap alatt teljesen átnedvesedett a fal, bepenészedett és felhólyagosodott a festék, már a túlsó oldalán is. Az alattam lakó szomszéd feljött, hogy a plafonja ázik és egyre nagyobb területen felhólyagosodik ott is. Kihívtam egy szerelőt, hogy kicserélje, de arra hivatkozva, hogy tegnap megfájdult a háta, nem akarta kibontani a falat, csak egy kis lukat vésett körülötte, meghúzta ő is fogóval, elkért 5e Ft -ot és elment. Én tehetetlen voltam, ezért epoxigyurmával kitömtem a lukat körülötte, de még mindig nő a szomszédnál a beázás. Lehet, hogy csak a már korábban leszivárgott víz jön ki nála?
1: Hát... Nem tudom. De miért szivárogna máshol? Végülis a cső nem hiszem, hogy eltört a falban, valószínűleg a csap tömszelencéje eresztett el. Szerintem kihívok egy normális szerelőt, aki nem rokkan le idefelé, és kicseréltetem a csapot. Arra lennék kíváncsi, hogy megmaradhat-e annyi víz a födémen, hogy az még napokig vagy hetekig szivárogjon lefelé azután is, hogy megszűnt a forrás.
2020. dec. 6. 15:53
3/15 anonim válasza:
Szerintem híj egy másik, normális szerelöte, mert valahol a falban is van szivárgás, egyébként nem lehet ilyen.
2020. dec. 6. 16:14
4/15 anonim válasza:
Egy kis gyányolásért lehúztak ötezer forintra. Ami tönkrement azt cserélni kell. Várj még két hetet és egy háromezer forintos alkatrész árából lesz százezres vízkár.
2020. dec. 6. 16:25
5/15 A kérdező kommentje:
4: Tudom, jó mérges is voltam, de nem szeretek veszekedni, inkább lenyeltem a veszteséget, és tanultam belőle. Máskor ilyen helyzetben előre megmondom a szerelőnek, hogy csak akkor fizetek bármit, ha AZT a munkát végzi el, amit szerettem volna, nem VALAMIT csinál.
2020. dec. 6. 16:28
6/15 anonim válasza:
Ha nem házgyári lakásban laksz, hanem panelben, akkor a plafonon levő panelben is összegyűlhet a víz. Azok ugyanis nem tömör betonlapok, hanem olyanok, mint egy tepsi. Amikor panelben lakta,m így áztattam le az alattam levőt, ahányszor vizet használtam a fürdőszobában. Egy cső volt kilyukadva.
2020. dec. 6. 16:30
7/15 anonim válasza:
Azt nem írttad milyen lakás ez.
2020. dec. 6. 16:37
8/15 A kérdező kommentje:
6,7: Nem, ez egy 5 emeletes, nagyon régi építésű téglaház. Nem tudom, ennek milyen szerkezetű lehet a födémje, mennyire ereszti át a vizet, mennyire áll meg rajta.
2020. dec. 6. 16:44
9/15 anonim válasza:
Simán a cső menetes része is elkorrodálhatott, nálunk ott tört el.
Le van gyengítve az anyag.
2020. dec. 6. 16:56
10/15 anonim válasza:
Elzárni a házban a vizet ki kell vésni ,majd kicserélni a régi csempeszelepet.
Lehet(?) hogy ólom vezeték van ott,és attól 1-2 vizes tart,mert nehéz megcsinálni pl ólomcső kehelyforrasztása igazi kis finomság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!