Tudnátok nekem mondani könnyített cserép márkát? Mindenhol kerestem az interneten, mindenhova kihozta a kereső, de sehol nem találtam ilyen cserepet, mert csak kulcsszavaknak állították be De valójában ilyet nem árulnak.
Itt válaszolok.
Teljesen felesleges a tetőléc.
Saját magad fel tudod tenni az osb-re
Nem érdemes "szakembert" hívni, mert pofátlanul sok pénz kér és úgyis elbas.sza majd és megint folyik majd be a víz, mint írtad.
A lényeg, hogy először mérd le, hogy mekkora a tető.
Azután ezzel elmész KÖZVETLENÜL a gyártóhoz, aki méretre legyártja neked.
Érdemes minél hosszabb darabokból, de amit még haza tudsz szállítani a tető csomagtartódon (ingyenesen).
A gyártótónál megvásárolod a lemez színével megegyező színű, önmetsző, szilikonalátétes csavarokat is.
Kérdezzed meg, hogy hány db-ot javasol, és vegyél 2 x annyit.
Mert fontos, hogy sűrűbben legyen lecsavarozva -főleg a széleknél- ahol alá tudna kapni a szél.
Fontos:
- Mindig legyen keresztben valami nagyobb deszka amin szerelni/lépegetni tudtok, mert könnyen benyomódik a lemez teteje.
- Akkus csavarbehajtóval megkönnyíted az életedet.
- Vigyél fel a tetőre egy kinyomópisztolyt is időjárásálló szilikonnal.
Odapöttyintesz belőle egy babnyit, és abba hajtod bele a csavart.
Az életben nem fog befolyni alatta a víz.
Nálam kb. 25 éve van fent és hibátlan.
Igaz, én nem is vagyok "szakember".
Ja, még annyi, hogy kb. ezer Ft/m2 áron meg tudod venni a gyártónál (az áfát személyesen megbeszélve), így mindössze kb. 100ezer Ft-ból meg tudod úszni az egész tetőfedést, a sokmilliós árajánlatokkal szemben.
(A szomszédom az elmondása szerint, kb. kettő milliót spórolt meg azzal, hogy rám hallgatott és cserepeslemezzel fedte be cserép helyett a házát.)
Azon ne lepődjél majd meg, ha néhány félnótás majd le akarnak beszélni róla.
Csak nézzél rá az összes Aldi, Lidl, Penny tetejére.
Azokat is komoly mérnökök és építészek tervezték.
Sok siket!
"100ezer Ft-ból meg tudod úszni az egész tetőfedést"
Valld be, azért figyelted közben a mennyezetet...
Kérdező, milyen állapotban vannak a szarufáid?
Ne a fedés miatt aggódj! Sosem az a nehéz, sosem erre méretezi az a csúnya pénzleső építész bácsi, hanem a hóteherre és szélnyomásra.
Egy átlagos 100 m2 -es háznak kb. 150 m2 fedése van, durván 22 TONNA havat kell elbírnia. Emellett eltörpül a 6 tonna cserép vagy az 1 tonna cserepeslemez+osb.
Aztán ott a viharállóság, 100 km/h széllökés ugyancsak tonnákkal lökdösi (órákon át) a tetőt.
...Akkor most már tudod, hogy számla nélkül egyáltalán nem olcsóbb.
Nem piszkálni akarlak, tudod ez neked most nagy szívás. Vond le a tanulságot.
Na pont a fentiek miatt nem engedek be semmiféle -magát szakembernek nevező- rabló mekmestert az ingatlanomba!
Egyik szakma sem egy agysebészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!