ELMŰ területen mekkora keresztmetszet kell az órától az elosztóig, 3x20 illetve 3x32A esetén?
Figyelt kérdés
2020. okt. 31. 10:24
3/18 anonim válasza:
Hivatalosan 2.5-ösön 24 Amper mehet, így arra szerintem tesznek 20-ast, 25-öst már nem. 32 Apmerhez 4-es kell, de az határeset, így nem tudom felteszik-e (van egy tűréshatár a renddzerben, nem pont 20-on és 32-őn megy le).
5/18 anonim válasza:
10-es.
Vékonyabbat nem lesznek hajlandóak bekötni a villanyórába.
8/18 anonim válasza:
Nem tudom mit ír elő az Elmü, de 10 mm2-t rakj, ezzen ne spórolj.
9/18 A kérdező kommentje:
Kicsit leírom részletesebben. Társasház, ahol a 400-as fogadó szekrény mellé fel van téve egy 3f óra ,ahonnan a garázsunk kapja a betápot.
Jelenleg 3x10A,az órából elindul az óra melletti dobozba egy 4-es vagy 6os betáp(3f+n+pe),viszont a dobozból a továbbmenő 1.5 vagy 2.5mm2 csak.
Ezt a szakaszt (12m) szeretnénk vastagabbra cserélni,hogy későbbi bővítéskor ne legyen gond.
2020. okt. 31. 13:16
10/18 anonim válasza:
Ha bővíteni akarod, ahhoz úgyis kell regisztrált szerelő a kialakítás miatt. Akkor vele kicserélteted. Ez egyszerűbb és biztosabb.
Nálunk társasházba az 1x32A bővítéssel az órától a lakáselosztóig 3db 6-os lett behúzva mindenkihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!