Hajópadlóra kentem keményolajat, majd visaz pasztát, de még mindíg ragad. Mit lehet ilyenkor tenni?
Borovi fenyő hajópadló lent van 2 éve, felgyalultam kézzel (3 x :P) majd 120 as csiszapírral felcsiszoltam, kapott egy réteg keményolajat (ecsettel felvive, törölközővel áttörölve 20 perc után a felesleget. 48 óra száradás, aztán 240es papírral csiszolás telibe, majd saját készítésű viszpasztával (120g méhvisz 20g karnauba viasz, 560 g lenolaj)rámentem , spaklival terítettem vékonyan, és azonnal törölközővel eloszlattem egyenletesen. 40 perc múlva száraz törölközővel végigmentem rajta mégegyszer, majd - ÉS ITT LESZ A HIBA SZTEM - lószőr kefével meg políroztam.... kicsit... Sztem nem eléggé, mert 2 nap múlva is még ragad a felület. Mitévő Legyek (ura? :P) vettem polír párnát, de mint a halottnak a csók. Túl sokat dolgoztam egy 22nm-es felülettel, hogy ragadós - csak egy kicsit, szóval messze a tökéletesől - maradjon.
Javallatok, Ötletek, hogy hogyan tudnám korrigálni?
Vegyszer/kaparás?
Előre is köszi, h elolvasta(d), azt meg ha válaszol(sz) méginkább!!!
ÜDV: L
Valószínűleg a házi keverésű matériád lesz a ludas. Azon belül is a méhviasz.
Ugyanis a méhviasz szobahőmérsékleten is képlékeny ragadós marad.
Valami oldószeres tisztítás talán segítene, és használj inkább ásványi olajból készült speciálisan ilyen felületre való gyári kenceficéket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!