Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hajópadlóra kentem keményolaja...

Lezgor kérdése:

Hajópadlóra kentem keményolajat, majd visaz pasztát, de még mindíg ragad. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Borovi fenyő hajópadló lent van 2 éve, felgyalultam kézzel (3 x :P) majd 120 as csiszapírral felcsiszoltam, kapott egy réteg keményolajat (ecsettel felvive, törölközővel áttörölve 20 perc után a felesleget. 48 óra száradás, aztán 240es papírral csiszolás telibe, majd saját készítésű viszpasztával (120g méhvisz 20g karnauba viasz, 560 g lenolaj)rámentem , spaklival terítettem vékonyan, és azonnal törölközővel eloszlattem egyenletesen. 40 perc múlva száraz törölközővel végigmentem rajta mégegyszer, majd - ÉS ITT LESZ A HIBA SZTEM - lószőr kefével meg políroztam.... kicsit... Sztem nem eléggé, mert 2 nap múlva is még ragad a felület. Mitévő Legyek (ura? :P) vettem polír párnát, de mint a halottnak a csók. Túl sokat dolgoztam egy 22nm-es felülettel, hogy ragadós - csak egy kicsit, szóval messze a tökéletesől - maradjon.

Javallatok, Ötletek, hogy hogyan tudnám korrigálni?

Vegyszer/kaparás?

Előre is köszi, h elolvasta(d), azt meg ha válaszol(sz) méginkább!!!

ÜDV: L

2020. aug. 17. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a házi keverésű matériád lesz a ludas. Azon belül is a méhviasz.

Ugyanis a méhviasz szobahőmérsékleten is képlékeny ragadós marad.

Valami oldószeres tisztítás talán segítene, és használj inkább ásványi olajból készült speciálisan ilyen felületre való gyári kenceficéket.

2020. aug. 17. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak a méhviaszhoz szeretnék - "mezei" háziasszonyként - hozzászólni, hogy az apám XVIII-ik századi antik bútorait méhviasszal ápolom (nem bolti, méhésztől veszem) és az nem ragad.
2020. aug. 17. 17:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a lenolajra tippelek. A kétféle viasz olyan felületet képezett, hogy a lenolajkence már nem tudott a fába szívódni.
2020. aug. 17. 17:16
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
#2 de nem keverted össze lenolajjal, ami szempont.
2020. aug. 17. 17:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A keményolaj után a lenolaj valószínűleg nem tudott már felszívódni a fába. Szintetikus higítót vagy lakkbenzint szoktak javasolni az elcseppenések javítására és a szerszámok tisztítására. Laikusként én ezzel próbálkoznék. Egy darab deszkát kezelj le a fent leírt módon, és azon próbáld ki előbb.
2020. aug. 17. 22:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki, köszönöm szépen a válaszokat. Lakk benzin hígítóval sikerült a felületet helyre hozni :) Szép napot kivanok mindenkinek🌞
2020. aug. 18. 09:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Végigtörölted az egészet lakkbenzinnel? :-) Jó kis meló lehetett!
2020. aug. 18. 14:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Végül 3x kellett, mert hiába törölközőztem végig, egy vékony réteg mindíg maradt... Utoljára már gyökérkefével is rásegítettem, de csak apránként csináltam, h ne szédüljek bele :P. HA folt van rajta, segít a higító :P
2020. szept. 1. 09:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!