Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egymillióból hogyan lehet...

Egymillióból hogyan lehet telket venni, ill. építkezni?

Figyelt kérdés

27 vagyok, és szeretnék végre a saját lábamra állni, de ha beledöglök sem tudok egymilliónál többet összeszedni ( ez az összeg is 7 év munkájával jött össze.)

Hogyan tovább?

Válaszokat előre is köszönöm!

2019. márc. 22. 20:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ismerős 180,000ftért vett Bakon házat. Kicsit messze,kis pici ház de villany van még ami kell.szolobirtok...
2019. márc. 22. 20:57
 12/32 anonim ***** válasza:

Sehol!

(Nálunk vidéken dombon lévő pici hobbitelken álló szobányi viskót nem tudnál ennyiből venni)

Hogyan tovább? Mèg ha 10 milliód lenne sem tudnál nekiállni építkezni...

Úgyhogy marad a munka, mégtöbb munka, aztán hitel és nyugdíjig fizetheted vissza...

2019. márc. 22. 21:00
 13/32 anonim ***** válasza:
85%
Hogy sikerült ilyen keveset összegyűjteni? Én 1 év alatt felreraktam 600 ezret, hogy a minimálbért kerestem (120.000) és albérletben laktam
2019. márc. 22. 21:03
 14/32 anonim ***** válasza:
91%

Ha jól számolom ez havi 11-12 ezrèvel gyűlt össze. Sajnos ez nagyon kevés.

Érdemes lenne külföldön szerencsét próbálnod. Vannak olyan munkák nyugat-europaban, ahol a szállást is adjàk. Muszáj leszel többet félre tenni, 1 misire még szerintem hitelt sem adnak.

Rengeteg magyar dolgozik nyugaton, jóval többet félre lehet rakni, normális, európai bérek mellett. Ha nincs veszteni valód próbáld meg. Egyébként is a plafonon vannak az ingatlan árak, ráadásul a falusi csokot is rebesgetik, nem ésszerű mostanában házat venni.

Lentebb fognak menni az árak valószínűleg ilyen 5 év múlva. Ha addig tudnál spórolni nagyobb mértékben, valószínű jól járnál.

Sajnálom egyébként, piszok nehéz helyzet. Az albérlet is drága, saját meg ilyen tempóban esélytelen. :( Mocskos egy világ, szerintem felèr a modern kori rabszolgasággal ez..

2019. márc. 22. 21:05
 15/32 anonim ***** válasza:
75%
Ha építkezésről van szó, első dolog ugye a telek. Ez az amin nem szabad spórolni, mert a lokáció nagyban meghatározza a majdani házad értékét. Azaz hiába építész fel egy kacsalábon forgó palotát a semmi közepén, az értéktelen lesz. Ha már sok drága anyagot, munkát és időt ölsz egy építkezésbe, akkor az érjen is valamit a végén. Szóval az Isten háta mögött nem építkezünk, ahol azért olcsó a telek mert senkinek nem kell. A jó helyen levő telek pedig értelemszerűen drága. Szívem szerint legalább 10 milliót mondanék egy valamirevaló üres telekre, ahol van esély arra hogy a felépített ház a végén ér is valamit. Az építkezést pedig számold durván 200 ezer Ft/m2 átlagárral, ha nincsenek nagy igenyeid. Eszerint olyan 30 millió körül talán lábra lehet állítani egy kis, 100 m2 körüli házat. Nem megyeszékhelyen (ott nem 10 millió a telek) és nem is a legjobb anyagokból (akkor inkább 300 ezer/m2), de olyan 30 millió körül már valamit tudsz kezdeni.
2019. márc. 22. 21:06
 16/32 A kérdező kommentje:

sok ideig voltam közmunkás, 4 évig( és csúnyán kihasználták a helyzetemet) úgy hogy rengeteget bántottak közben...

hogy én mennyit sírtam eközben, istenem....

2019. márc. 22. 21:14
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem most ne is akarj építkezni vagy lakást venni, most lesz a csúcson az ár, miután beindul ez a kibővített CSOK. Jó pár évig még gyüjtögess és mikor lemennek az ingatlan árak, akkor tudsz vmit is kezdeni a kezdőtőkéddel.
2019. márc. 22. 21:38
 18/32 A kérdező kommentje:

és az mikor lesz? egyre öregebb vagyok, és úgy érzem mintha sose lenne vége...

*hastag rabszolgaélet

2019. márc. 22. 21:50
 19/32 anonim ***** válasza:
27%
2019. márc. 22. 22:06
 20/32 anonim ***** válasza:
72%
2019. márc. 22. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!