Hogy tudnám kiszámolni, hogy mekkora teljesítményű napelem rendszert tegyek fel a tetőre?
A ház 60nm az hogy A+ onnan tudom hogy a végső dokumentumokban volt egy ilyen mondat de gondolom számításokkal alá van támasztva csak én nem kaptam meg. Épp azt tervezem hogy felhívom a tervezőt.
Az épület energetikai besorolása 32 % = „A+” Fokozottan energiatakarékos.
Tehát akkor ha jól számolom 3kw elég (egyébént 4,5kw van tervbe véve) 60nm*2,55 belmagasság *20W.
Viszont azért vagyok bizonytalan mert tavaly ment a fűtés 5 fokon a fagymentesítés miatt meg néha lementünk akkor felfűtöttük. és 90 ezer lett az éves számla, bár ez elég csalóka mert nyáron ugye használtuk. Augusztustól Augusztusig 2500kw fogyott. Bojler (ami ki volt kapcsolva ha nem voltunk ott), szivattyú stb.
5784kw ról indult az óra augusztusban és azt tudom hogy Nov3 6260, Feb3 6856, Márc 31 7465, Árp2 7555 volt mert lefotóztam. nov 3-tól márciusig nem nagyon voltunk lent majd augusztusban idén a végső óra állás 8241 kw óra volt.
Február 3-án két fotót készítettem és 12 és 16 óra között kb 4 óra alatt 16kw fogyott. Akkor lent voltunk és fűtöttünk bár igaz hogy előtte nem volt fűtve tehát kb 7-8 fok volt a lakásban. Ugyanez március 31 és április 2 között lent voltunk és több mint 100kw fogyott. Tehát a félelmem az, hogy ha 3 nap alatt fogyott kb 150 kw napi 50kw akkor a 180 nap alatt az 9000kw lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!