Vegyes-tüzelés termosztát nélkül?
Nincs értelme hogy legyen.Vegyes tüzelésnél nem tudod a tüzet megszüntetni egy pillanat alatt .
Ez csak gáznál van,meleg van,nem kell hogy tovább üzemeljen a kazán .Majd ha leesett a hőmérséklet,indulhat a kazán .
Csőtermosztátot szoktak beépiteni,ez kapcsolja a keringtető szivattyút.
1 voltam .
Hát persze, miért ne létezne. Ebben az esetben a radiátorokon lévő kis csappal tudjátok szabályozni a hőmérsékletet. Illetve amikor gáz üzemmel megy a kazán akkor abban nyilván van termosztát.
A tágulási tartályról nem tudok sokat mondani... mi már jópárszor elforraltuk a vizet, de az igaz, hogy nálunk szenes kazán van. Akkor jó volt, hogy nem levegősödött fel azonnal a rendszer, hanem csak a tartályt tölöttük után.
De szerintem ez az elforralásos dolog gáz üzemben eleve nem fordulhat el.
A tágulási tartályok után töltési lehetősége általában a kazánhoz közeleső csapon történik,a vissza térő ágon .
Ezért ha forr a víz,tilos után tölteni,mert a hírtelen lehülés kazán repedést okozhat.Viz legyen mindig bőven a tágulásiban,mert ekkor van nyomás,és viz sem 100 fokon fog forrni. Vegyes tüzeléseknél egy mód van a hőmérséklet csökkentésére,tüzet szüntetni,akár úgy is hogy ki van húzva a kazánból .
1 voltam
Vegyes elmegy szobatermosztát nélkül. Mint írták a csőtermosztátot ami a szivattyút indítja, az van.
A puffertartály olyan dolog, hogy oda automatizálni kell a dolgokat, és jó ha több minden tud rádolgozni. Ebben az esetben már lehet szobatermosztát a vezérléshez, mert a pufferből keringtet vizet, a kazán meg a pufferre dolgozik. Alapból nem sok helyre kell puffer -amúgy is elég drága, és alapból nem biztos, hogy rendesen kivitelezi egy átlagos csőszerelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!