A tervezők miért rontják el a kádak csapjait? Vagy így sokkal egyszerűbb összerakni egy csapot, mintha tökéletesen,100%-osan működne? Vagy a drágábbik csapok ezt tudják? Esetleg nem baki ez, hanem teljesen szándékolt?
Szóval, amikor át akarom állítani zuhanyzóra; -már máshol is észrevettem,- de nem nyitom meg a csap szerint eléggé a csapot (viszont egyébként rendesen megnyitom, és pont annyira spriccelne, amennyire akarom, csak visszaugrik az zuhanyzóról a csapra, ha nem tartom a gombot fölhúzva a kezemmel); szóval nem folyik eléggé a víz; addig nem akar átállítódni zuhanyzóra. Ez miért van így? Tehát ha nem nyitom meg eléggé a csap szerint, hiába húzgálhatom, ha nem fogom meg a gombot, akkor visszaugrik a csapba, hogy onnan folyjon ki a víz. Ez miért van? Ez direkt így lett kitalálva; vagy csak egy baki, amit nem sikerült még megoldani sokáig?
Előre is köszönöm a válaszokat, észrevételeket, meglátásokat.
Én nem akarok senkit megbántani, csak kíváncsi vagyok, hogy most direkt van ez így, és mi az oka; vagy véletlenül van ez így , és van-e oka.
Mondjuk már a nevében is benne van,hogy xx kádtöltő csaptelep automata zuhanyváltóval.
Az alap helyzet a sima kifolyás, zuhanynál a gombot felhúzod (beépített rugó)ellenében majd ezt az állapotot a víz nyomása fent tartja.Amint a nyomás esik zárod a vizet ismét automatikusan alap helyzetbe áll.
Van amikor ez a rugó nincs igazán eltalálva és kisebb nyomás nem elég a fenntartáshoz.
Feljebb már írták ezért van lehetőség a direkt üzemre amikor a gombot felhúzás után kb.negyed fordulattal "kiakasztod". Ebben az esetben természetesen megszűnik az automata mód kézzel kell visszaengedni,hogy átváltson.
Röviden.😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!