Hajdu 120l villanybojler, vízkőtelenítés óta, nincs nyomás a meleg víznél. Mi lehet, az oka? Hideg víz tökéletesen jön, nem csepeg, nem folyik, sehol. A hideg víznél nyomástartó, van, és működik, nyit-zár.
Most is tökéletesen működik!
Ha emlékezetem nem csal, akkor hatodikos fizika anyag, hogy adott vízmennyiség az áramló víz sebessége és az áramlási keresztmetszet szorzata!
Tényleg nem értem mi a bajod, vízkő eltávolítás miatt nagyobb lett a keresztmetszet, így kisebb a sebesség, de a mennyiség azonos.
Időközben rájöttem, hogy ötödikben tanultuk, még volt is 1 kirándulás a helyi patakhoz, ahol a kishajók sebességét stopperük különböző helyeken, majd ötösért ki kellett számolni gyorsan milyen széles az adott patakrész, mi meg picit csaltunk colstokkal lemértük, mikor nem nézett oda tanárbácsi :)
Minden szelep meg van nyitva rendesen, ugye?
Akkor a meleg víznél valami dugulást okozott a vízkő.
Ha sehol nincs a házban meleg, akkor a bojlernél van a gond, pl. a bojler kifolyójánál beszippantott egy utólag leváló darabot.
Ha csak egy bizonyos helyen nincs meleg, akkor a sarokszelepnél vagy a csaptelepen belül gyűlt össze a trutymó.
Jaja szerintemis.
Ki kéne nyitni a csapokat.
MINDET
Akkor mindenképpen a bojlernek valamije van tele vízkőtörmelékkel.
Nem is feltétlenül a kifolyásnál, hanem akár a befolyó szelepe is teleszaladhatott vízkővel a rányitáskor, a csőből. Zárd el és nyisd meg ismét, miközben a csapnál folyik a meleg, akkor legalább ezt kizárhatod.
Hű, ravasz egy hiba. :)
Örülök, hogy meglett.
(És annak is örülök, hogy a kevés számú normális kérdező közé tartozol, aki visszajelzést ad, hogy mi lett a dolog vége, segítve ezzel az utókor problémamegoldóit. A kérdezők többsége csak kérdez, aztán hiába 20 válasz, annyi kommentet se képes írni, hogy B+anyád.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!