Melyik Hajdu villanybojler?
Új villanybojlert kell vennünk, Hajdu-ban gondolkodunk (javítási költségek). Ezeket a modelleket találtam 120 l méretben:
Az első és a második közötti árkülönbség jelentős minőségkülönbséget takar?
Igaz, hogy a drágábbnak jobb a hőszigetelése (tehát kevesebbet fogyaszt), és tovább tart (hoszabb garancia!)? vagy csak szebb a burkolata?,-) A fekvő változat miért drágább.?
Z-120 EK-1 kb 60e Ft.
Aquastic AQ 120 kb 40e Ft.
és ZV-120 kb 80e Ft. (fekvő)
A hőszigetelés tűnik fontosnak, de pont erről nem találtam adatokat az neten.
A fentieket innen vettem: [link]
(Nincs bojleres tapasztalatunk, gázról kell sajnos villanyra váltanunk a használati melegvíznél, és nem tudjuk, hányan, hogyan fogják használni, mert kiadott a lakást ahol 1, de akár 4 ember is lakhat. A vezérelt áram kérdését nem itt szeretném tárgyalni. )
Én a nyáron "lakás-korszerűsítettem"...az én választásom az ariston velis volt.
Azt is nézd meg.
Mo.-n a Megatherm-nél a legolcsóbb.
1: "az én választásom az ariston velis volt."
jó, jó, de miért? mi az, amiben jobb pl. a Hajdu-nál?
Tudsz arról valamit, hogy a szerelés-alkatrész mennyi?
Nem 1 vagyok de. Energia szempontból D,
Viszont univerzálisan felszerelhető, és valami kéttartályos rendszere van, amivel csökkenti a felfűtési időt. Valószínűsítem, hogy több vízfelhasználásnál ez szerencsésebb, de erről 1 tudna mondani valamit. hajdúhoz sztem olcsóbb az alkatrész, és szinte bárhol beszerezhető.
1 vagyok...
Aki a víz+ csatorna cserét csinálta,az mondta,hogy gondolkodjak rajta...
Ez egy téglablokkos társasházi lakás,140X140(!) fürdővel,ahol
1- nem kaptam vezérelt áramot,így az elektronika valamelyest segít spórolni...
2- ekkora fürdőbe(tusoló fülke lett) nem nagyon volt hova hengerest tenni.
Az egész okt. elején lett kész,friss az "élmény",eddig nem nőtt jelentősen az áram fogyasztás,viszont V4-s átfolyós gáz~vízmelegítőn "nőttem fel",-na az után megváltás állandó vízhőmérsékleten tusolni.
köszi!
"1- nem kaptam vezérelt áramot,így az elektronika valamelyest segít spórolni... "
Erre én a programozható dugalj avagy "Digitalis idökapcsolo"(Árgép) nevű kütyüt találtam ki (tanulóprogram tipikusan ebben nincs - de ha 2017-ben akarok élni, WiFis Okoskonnektort is vehetek...!,-)
"V4-s átfolyós gáz~vízmelegítőn "nőttem fel",-na az után megváltás állandó vízhőmérsékleten tusolni"
én is innen indulok, már nagyon várom...! :-)
#4: a kéttartályos, gyorsanfűthető rendszer engem is elgondolkoztatott! Nálam most az egyszerű-olcsó karbantartás/javítás felé billen a mérleg.
Találtam szigetelésinformációt: a Hajdu katalógusban "szintentartási energiát" adnak meg, ami nyilván a vízhűlésből adód veszteség (de hány fokon?). Z 120 EK-1 -nál napi 1.5 kWh áll, ami tudtommal úgy 30Ft/nap vagyis egy ezres évente - kibírható:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!