Vettem egy házat. A kéménytől a lemez az elmúlt napok esőitől kiderült, hogy kicsit elvan válva és gyönyörűen beázok. Valamiféle úton módon én belülről, hanem is tökéletesen csak át menetileg a padlásról ki tudom tömíteni a rést?
A sziloplaszt az a jó szerintem.
Nem lehet azt a palát megbontani a kémény mellett, hogy a padlásról kihajolva hozzáférj a bádoghoz?
6 évi épületbádogozás után mondom a következőket:
padlástérből PUR habozás többet árt mint használ.
egyszer azért mert elnyomja a lemezt még jobban, és a PUR hab nem víz szigetel!
síkpalára rá lehet menni, tetőlétráról amit a csatornába szokás bele rakni, és azon minden szemrebbenés után fel lehet menni anélkül, hogy eltörne a pala.
ecetsavas szilikonnal kell KÍVÜLRŐL körbetömíteni a réseket de csak azután, hogy a kéménybe az elálló lemez rögzítve van valami mechanikai kötéssel (tipli csavar stb)
a bádogosok általában azért nem vállalnak ilyet, mert az amúgy reális 10-15 ezer forintos munkadíj esetén az emberek szája tátva marad, hogy má' mié' ennyi az annyi?
kérem szépen tetőn dolgozni nem egy leány álom, 10x olyan körülményes bármit is megcsinálni.
ezért nem szokták elvállalni.
minden esetre a legfontosabb, hogy a lemez a kémény téglájába rögzítve legyen, mert önmagában a szilikonozás nem ér semmit, ugyanis a mozgás miatt idővel elválik, és ugyan úgy beázik.
Miért pont tél előtt kell orvosolni? Miért nem a nyár előtt, hisz nálunk az a csapadékos évszak. Télen a hó nem fog befolyni, az szilárd.
Egyébként, ha mindenkinek hiszel, bérelsz 1 órára egy kosaras autót, veszel tiplit, csavart, sziloplasztot, felmész, kinyomod, betiplized, azt kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!