Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Sávalapban hová kell tenni a...

Sávalapban hová kell tenni a vasalást?

Figyelt kérdés
Először is leszögezném, hogy igen kerestem fel statikust. Többet is + építész tervezőt. Ahány statikus annyiféle megoldás. Különböző egyetemeken különböző a statika? Vagy miért van ez? Egyikük nem figyelt oda órán? :D Jó ez vicc volt, de akkorsem ér tem.Egyébként 1 méter mély a sávalap 40 cm széles, a vasalás pedig 30x30 (4xD12) 30centinként kengyelezve.

2018. ápr. 23. 20:05
 1/5 anonim válasza:
túl mély az alap.. mi nem így szoktuk , vasalás a legalján lesz utána meg 70 cm beton ? azt csodálkoztok majd ha eltörik az alap , a szélesség jó .. de 1 méter?
2018. ápr. 24. 14:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha ez egy ház alapja lesz , akkor inkább ne itt érdeklődj.
2018. ápr. 24. 17:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Elsőnek: miért lenne mély? Tudtommal 90 centi körül van a fagyhatár, és az alá kell menni. Ez nem egy könnyűszerkezetes ház lesz, hogy 50 centi alap megbírja. Szóval több statikussal egyeztettem egyik a felső övbe másik az alsóba javasolta. Laikusként azt mondom, hogy a beton alsó része a húzott öv (mint a feszített gerendáknál, vagy áthidalóknál), így az alsó részébe tenném az alapnak. + 2 sor zsalukő televasalva hosszirányba és függőlegesen az alaphoz kötve.
2018. ápr. 24. 19:51
 4/5 anonim válasza:
Tökéletes , csak így kellett volna leírni elsőnek is , de a komuvesek tudjak merre hany meter, stresszmentes epitkezest kivanok.
2018. ápr. 24. 21:43
 5/5 anonim válasza:
Van baj, a vasalást az alap felső 1/3-ában kell elhelyezni. Az 1 méter mély alap nem mély, sőt jobb is, azzal nem ártassz a házadnak ha mélyebb alapot kap, viszont én inkább 50cm szélesre csinálnám
2022. dec. 2. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!