Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ti főztök kávét a szakiknak...

Ti főztök kávét a szakiknak építkezésnél/felújításnál?

Figyelt kérdés

Mert ha jön pl egy villanyszerelő alap hogy megkínálod ugye, de mi a helyzet ha pl egy 3-4 hetes munkáról van szó (mi pl csaladit bővítünk) ahol napi 3-4 ember dolgozik....ha megkínálod őket reggel és ebéd után, akár napi 10 adag kávét is lefőzhetsz...most az mindegy hogy ez mennyibe kerül, inkább az hogy pattogni mikor kérik mivel isszák, begyűjteni a poharakat raadasul nekem csak 2 adagot foz le egyszerre stb.

Szoval hogy ilyen esetben mi a szokas? Nyilvan mas ha nem lakik ott a tulaj de en itt lakom, es egesz nap itthon is vagyok, pici gyerekkel.

Szakik velemenyere is kivancsi vagyok

2018. ápr. 10. 22:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nem szükséges elolvasnom. Köszi!

Ha gyerekeid vannak, akkor hogy nincs otthon több tej? Nálunk egy karton mindig van.Jajj.meg ilyen elfoglalt,olyan elfoglalt szegény anyuka vagyok...el tudom képzelni,higy ki van írva facen is, hogy "anya 24 órában" :D

Gondolom van otthon egy termoszod. Lefőzöl több adagot nekik és kiteszed. Még tej sem szükséges...

2018. ápr. 11. 15:07
 22/28 A kérdező kommentje:
Nem..nem mindig van otthon 4 karton. Foleg mert nem veszek uhtt a hutom meg kicsi kombi. Gondolom en vagyok az egyetlen akinel njncs mindig 6 karton tej.
2018. ápr. 11. 15:38
 23/28 anonim ***** válasza:
54%
Gyötrelmes életed lehet nem lennék a helyedben. Kiteszel 4 deci tejet a melósoknak és a maradék sacc ,3 deciből akartad megvacsoráztatni az egész családot este. Jézus könnyebb helyzetben volt mikor vizet kellett borrá változtatnia.
2018. ápr. 11. 15:45
 24/28 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat.
2018. ápr. 11. 16:18
 25/28 anonim ***** válasza:
Vegyél instant kávét, aztán csak vizet forralsz hozzá. Nem kell tökölni a 2 személyes kávéfőzővel.
2018. ápr. 12. 13:56
 26/28 anonim ***** válasza:
Én nem kávézom, sosem tettem, nem szeretem. Beszereztem egy french press kávéfőzőt,hiszen azért sokan kávéznak, rokonok, vendégek etc... tudjanak inni, ha szeretnének. Másodpercek alatt megvan vele a kávé és mégis rendes minőségit készít, azt mondják, akik szeretik én nem tudhatom a különbséget. Megteheted azt is, hogy kiraksz vízforralóban vízet és veszel 3 az egyben-t,nem fognak reklamálni. Mindig is voltak link alakok, akár szakik, akár nem, rémtörténetekkel rengetegen tudnának szolgálni, a lopásra meg soha senkinek nem lehet semmi mentsége (oké, éhezőnek talán) no de az, hogy megittak egy karton vízet, nem értem miért probléma. Valami gond lehet a folyadék-háztartásoddal, ha pár decivel elvagy és azt gondolod több embernek egy zsugor víz napokra elég. én 55 kilós nőként minden további nélkül megiszom egy nap két üveggel,(nyáron többel) oké, ez meg már a másik véglet. De több, mondjuk 3 embernek, legalább 2 naponta ki lehet rakni egy zsugor vízet, hacsak nem tevék, melegben többet. A Te dolgod eldönteni milyen ellátásban részesíted a munkásaitokat, nem vagy köteles semmire, fizeted őket, tégy úgy, ahogy jónak látod, de ha már csinálod, tedd rendesen, vagy sehogy. Tejmaradékon, meg egyebeken morogni, viszont tökéletesen értelmetlen. Ezt az elején lehet tisztázni, egyszer megkérdezni, aztán összehangolod az igényt a saját hajlandóságoddal, egy nap alatt kiderül minden, aztán be lehet állni arra a rendszerre. Nekem legutóbb 2 hétig voltak itt munkások és már az elején nagyon határozottan kikötötték, hogy vízet sem kérnek, hoztak mindent magukkal. Akadtak már az évek során, akik kávét, üdítőt elfogadtak, olyan nálam még nem járt, aki munka közben alkoholt ivott volna, akadt, aki nap végével egy sört max.
2018. ápr. 13. 16:46
 27/28 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy akármilyen jó és rendes ember egy szaki, egyrészt valóban ne járjon a wc-mbe. Nálunk is megtörtént, hogy berakta az új wc-t, aztán fél óra elteltével hasmenést is kapott, ok, nem tehet róla, de azért mégis... "természetesen" nem takarította ki maga után rendesen. Ebben igazat adok neked teljesen.

A másik: egyáltalán nem kell pattognod nekik. Ha délben altatás van, altass. Majd kapnak 2-kor kávét. Vagy délelőtt 10-kor, amikor ráérsz. Nem is teljesen értem, hogy miért kötöd az ebédhez, én pl. iszom délelőtt is, délután is, soha fel sem merült, hogy ez kötött dolog.

Na, és a lényeg. Azzal isszák amivel adod nekik. Bár azért én is azt mondom, hogy illik mellé cukrot, tejet adni. Tényleg egyszerűsítsd le. Vegyetek műanyag poharat. Használat után kidobod, és kész. Raksz mindegyik mellé egy kocka cukrot, meg egy kávétejszínt. Akinek kell, beleteszi. Ha tudod, hogy a gyerekednek kell a tej, ne add oda. Én ilyenekre nem is gondolnék, hogy visszahozzák nehogy megromoljon, vagy nem isszák meg. Úgy vagyok vele, hogy amit kivittem, arra már nem számítok. Ha kicsi a hűtőd, gondolom a pici tejszínek akkor is beleférnek. De tényleg a legegyszerűbb: kancsóba forró víz, kiszeded a műanyag poharakba az instant kávét, mellé a cukor, tejszín, aztán amikor kérik, megisszák. Még azt is tudják szabályozni, hogy több vagy kevesebb vizet öntenek hozzá, ki-hogyan szereti. Neked meg 5 perc.

2018. ápr. 18. 12:42
 28/28 A kérdező kommentje:

26: de miért nekem kellene a vizet.biztositani nekik? A karton uditot vizet sort ajandekba kaptak!! Nem azert hogy igy fedezzem a napi folyadekbevitelt...vagy ha veszek egy karton uditot vizet indulaskent az azt jelenti hogy a maradek 3 hetre is nekem kellett.volna megoldani a vizfogyasztasuk???

Egyenkent azota lelkesen dolgoznak en meg fozom a kavet. Ez a brigad jol dolgozik. Az elozo meg azota mint kiderult nem csak a csiszzolot nyulta le hanem a fel horgasz felszerelesunket is...jo tett helyebe jot varj ugyebar :(

2018. máj. 5. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!