Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ti főztök kávét a szakiknak...

Ti főztök kávét a szakiknak építkezésnél/felújításnál?

Figyelt kérdés

Mert ha jön pl egy villanyszerelő alap hogy megkínálod ugye, de mi a helyzet ha pl egy 3-4 hetes munkáról van szó (mi pl csaladit bővítünk) ahol napi 3-4 ember dolgozik....ha megkínálod őket reggel és ebéd után, akár napi 10 adag kávét is lefőzhetsz...most az mindegy hogy ez mennyibe kerül, inkább az hogy pattogni mikor kérik mivel isszák, begyűjteni a poharakat raadasul nekem csak 2 adagot foz le egyszerre stb.

Szoval hogy ilyen esetben mi a szokas? Nyilvan mas ha nem lakik ott a tulaj de en itt lakom, es egesz nap itthon is vagyok, pici gyerekkel.

Szakik velemenyere is kivancsi vagyok

2018. ápr. 10. 22:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
22%
Én elhiszem de te sajnálod mégis azt a 4 deci tejet baxki.
2018. ápr. 11. 12:52
 12/28 A kérdező kommentje:

akkor hogy értsd mert így tényleg nem volt érhető: nem a 4 dl tejről van szó. A legközelebbi bolt nálunk gyalog 30 perc (autóval a férjem jár). Két gyerekem van, az egyik nem alszik el este tej nélkül. Szakadt az eső aznap. Ki volt centizve, hogy maradjon az én kávémba, meg maradjon neki 2,5 dl estére. Emiatt pedig indulhattam neki szakadó esőbe két gyerekkel - ha van neked, tudhatod hogy kis korkülönbségnél nem egyszerű, mert nem tudnak még ennyit sétálni pláne nem esőbe.

Itt arról van szó, hogy miért érzi valaki úgy, hogy azért, mert adok neki egy karton vizet/üdítőt, bármit, kérdezés nélkül megihatja azt is, amivel nem kínálom? Hogy lenyúlták a csiszolót, szerinted az is sóherségem? Az kölcsönbe volt ráadásul, ott sem az a 15 ezer ft érdekel amibe került. hanem hogy elég ciki....a benzinnél sem az érdekelt hogy lenyúlta, hanem hogy nem tudtunk róla, a férjem neki állt volna rotálni valamelyik nap, szépen átoltözött rákészült, erre paff, benzin sehol...engem nem a pénz érdekel hanem az idő. És ha ez az én sóherségem, akkor komoly gond van a fejedben.

2018. ápr. 11. 13:10
 13/28 A kérdező kommentje:
és persze tartom, hogy mivel ez új csapat, tiszta lappal indulnak (ezért is vettem végül az időt, fáradtságot és főztem le nekik a nyomorult kávét és fogom is mindennap lefőzni), de azért itt nem arról van szó hogy egy brigád volt ilyen pofátlan, hanem 3 brigád dolgozott már itt és mind megszívtuk velük...amiket felsoroltam, még a dolog gusztusosabb része, a többit inkább nem sorolom.
2018. ápr. 11. 13:11
 14/28 anonim ***** válasza:
Ha ki volt centizve, akkor miert adtad ki nekik?
2018. ápr. 11. 13:26
 15/28 A kérdező kommentje:

Merz nem gondoltam hogy megisszák, kiadtam harom kaves cseszet amibe a kavehoz kb 10 ml tej fert...nem gondoltam hogy ingyen van cimszo alatt kaves cseszebol fogjak kitoltogetni a 4 dl tejet...egyebketn abban igazad van es azota be is vezettem hogy kis kancsoba kitoltom nekik melle es csak annyit viszek ki amennyire nincs szuksegem. Viszont mivel cseszik behozni ami megmarad igy meg naponta ontogetem ki a maradekot megromolva...szoval erted pont ez a procedura amirpl beszelek es amit nem szeretek....nem az az 50 ft kavenkent...

Ha en igy dolgozok es kapok egy kavet, alap hogy ha marad tej beadom hogy ne romoljon meg (tudom a ferfiak ilyenekre gondolnak) meg az is alap ha kirak valaki egy küblivel akkor nem iszkm meg, max ha nagyon kivanom iszok belole fel decit vahy ha ennel tobbet szerwtnék megkerdem, vagy ha mar megittam legalabb megkerdem felajanlom hogy hozzak e helyette..

Mint irtam itt halmozott pofatlansagrol van szo, ezek sorozata az oka annak hogy en ezt nem egy kedves gesztuskent elem meg, hanem nyugkent....ha lettek volna olyan kedvesek es nem viszik el / issazk meg ami mozdithato, nem fossak ossze a wcm (vagy vannak olyan jok es hasznaljak a wc kefet) nem lopnak meg, es legalabb behozzak a nap vegen a megmaradt bogret, meg a gyerekjatekok helyett amiket szettornek - legalabb megkerdik hogy hozzabak e masikat es meg sorolhatnam - valszeg nem lenne ilyen negativ ellenerzesem. Tudom jarulekos vesztesegek, de ezek utan nem tudom mosollyal az arcomon kivonni a kavet. De azert megtettem ma is, ugy hogy ket gyerekkel vagyok itthon amibol az egyik beteg es en is lazas vagyok. Ezt most csak azert irom mert a soherezes tenyek ismerete nelkuk kicsit fajt;)

2018. ápr. 11. 13:41
 16/28 anonim ***** válasza:
Az teny, hogy eleg alpari brigadot fogtal ki, a wc szetszaras az durva, a lopasrol nem is beszelve. Na de, hogy egy kave miatt ennyire korulmenyesnek lenni.. Mondjuk lehet azert nem ertem meg, mert nalunk alap dolog, hogy van minimum 4 liter tej otthon.
2018. ápr. 11. 13:51
 17/28 A kérdező kommentje:
Altalaban nalunk is. De akkor pont nem volt. Igen valoszinu a brigad nem volt jo (haromszor is) azota az egyik elvonora ment a masik ketto csak alap alkesz volt - a tobbit szoktam latni hpgy allandoan munkat keres a varoska FB oldalan szoval feltetelezem hogy csak en szivtam eddig mindig megm ezert is irom hogy a mostanial tiszta lappal indultak, eddig normalisnak is tunnek - habar a poharakaert es a maradek tejert igyanugy ki kellett mennem ami vicces mert amugy itt dolgoznak a bejarati ajto elott, de ezt mar tenyleg csak annak tudkm be hogy ferfiak.
2018. ápr. 11. 13:54
 18/28 anonim ***** válasza:
75%
Úristen! Megittak 4 deci tejet. Hát az majdnem fél liter. :D
2018. ápr. 11. 13:57
 19/28 A kérdező kommentje:
(Nem egy kave hanem napi 6 kave 2 heten keresztul, ketszemelyes kotyogoval de tenyleg nem az ara hanem hogy mindig legyen ennyi csesze tisztan, legyen itthon cukor amikor abszolut nem fogyaszrunk szinte, pluszba tej stb fogyelni hogy ne rompljon meg a tej kint, figyelni hogy megett×k e egyaltalan az ebedet fozhetem e mar nekik stb) tudom ugy tunhet raerek hisz itthon vagyok de eleg annyit rolam rovien hogy eleg sok mindent csinalok a gyerekneveles mellett es raadasul a kaveztatas pont a deli idoszak amikor altatkm oket meg a reggeli, amikor az ovi miatt amugy is kapkodok ezerrel. Nem egyszeru na kulonben nem csinalnek belole ugyet.
2018. ápr. 11. 13:57
 20/28 A kérdező kommentje:
18: ha nem tul megerolteto olvasd el ismét.
2018. ápr. 11. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!