Ha a telek adott,25 mill. ft-ból mekkora házat lehet építtetni?
10-es hozzászólónak.
"Kedves #8! Bocsánat, hogy építészként nem állom meg szó nélkül, hogy a tervezést, FMV díjat, stb. szarságnak nevezel."
Nekem mint építkezőnek ez sajnos az, + főleg mivel elég sokat foglalkoztam az építőipar átvilágításával. Lehet hogy te vagy az FMV-k gyöngye nem tudom, én viszont a való életből merítettem tapasztalatot, nem egy íróasztal mögül. Tisztelet a kivételnek.
Én sem büfészakon végeztem, nem kell senkit degradálni mert nem mérnök, ügyvéd stb. Hidd el vannak sokkal komolyabb felelősségteljesebb szakmák is.
"De ha ez neked szarság, akkor végezd el az egyetemet és csináld magad!" -> (két diplomám van.) Sajnos el kell hogy keserítselek, de nekem nem kell egyetem ehhez. Más az elmélet és más a gyakorlat. Ezt pont nem 1 műszaki ellenőr / tervező bizonyította be.
Másik hogy én pont készházban lakok, lehet hogy te nem szereted, előtte téglában laktam. Hidd el nekem nem cserélném vissza. Természetesen marhára oda kell figyelni az anyagokra, ez nem kérdés. De ez a téglánál is fennáll.
Szerinted mi az oka hogy az építkezők 90%-a az építkezés végére hasonlóan látja a dolgokat? Szerinted véletlen? Nem szarság? Nekem szarság pl hogy mérési jegyzőkönyvet kell csinálni hogy megvan-e az ellenállás minden konnektorban (úgy hogy regisztrált villanyszerelő készíti drága villamos terv alapján saját műszaki ellenőrrel). Ugyanis a való életben kimérnek 4-et és a többit legenerálják. Ennyit erről. + nem a szakmádat becsmérlem, lehet hogy te becsületes vagy csak hidd el nekem nem ez a módi.
"az építkezők 90%-a az építkezés végére hasonlóan látja a dolgokat? "
Honnan származik ez az adat?
14
Fontos? Beszélgess építkező emberekkel úgy a vége felé. Nem készítettem statisztikát, a mintavétel kb 20-30 építkezőre terjed ki. Valóban igaz ez nem egy reprezentatív vizsgálat, ettől függetlenül sajnos igaz amit írtam, és továbbra is tartom. Bár ne így lenne. De nem is kívánok eltérni a kérdező kérdésétől, én lezártam ezt.
Annyira fapadosra kéne fogni, hogy nem érné meg hosszútávon. 70es ablak, NF30as tégla, fafödém, és semmi extra, ami miatt beleszerethetnél, hogy egy nyűg lenne csak. Gyűjts még hozzá vagy örökölj, vagy vadássz egy elérhetőbb hitelre, de ne menj bele a legolcsóbb verzióba.
Olyan mintha 300Ft-os virslit vennél. Hiába kívántad előtte, nem fog jól esni, nem erre gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!