Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Új ház vagy használt? Mennyive...

Gabesz077 kérdése:

Új ház vagy használt? Mennyivel drágább építtetni egy újat?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy szeretnék egy kertes házat, nem nagyot, olyan 75nm körülit. Van egy üres telek egy számomra elég kedvező helyen, ahova fel lehetne építtetni a házat, a telket viszont pénzre nem válthatom, mert szülőktől csak akkor kapom meg ha oda építek (makacsok). Tehát a kérdés, hogy nagyjából mennyivel drágább napjainkban egy új házat építtetni (telekre nem kell fizetni), mint egy hasonló már megépített használtat venni (olyan 20 év körülit max.)

#ház #drága #telek #építtetni
2014. jún. 4. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Építésben nincs tapasztalatom, de többen is azt írták az oldalán hogy nulláról a kulcsrakész állapotig 180-200e Ft/nm egy ház építése, tehát 75nm esetében ez 13-15m Ft környéke. Ezzel ellentétben falun jó állapotú házat a feléért megkapsz.
2014. jún. 4. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem drágább az új építésű, bár tény, hogy az valószínűleg sokkal könnyebben alakítható pont olyanra, amit szeretnétek.

Ahogy néztem az építési telkek már majdnem annyiba kerülnek, mint egy 20-30 éves ház.

2014. jún. 4. 15:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sóval ha jól értelmezem akkor éri meg építtetni ha egyébként olyan környéken venne az ember ahol maga a telek drága, mert jó környék
2014. jún. 4. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Az újnál olyan elrendezés lehetne amilyet akarsz, hosszútávon talán jobban meg is érné, de ahogy írták az építés költségének töredékért lehet venni normális házat, persze nem pont a saját szájízed szerinti lesz.

Persze ne egy romhalmazt vegyél, de egy normális házra ha nem sokat kell költeni akkor az jön ki olcsóbban, meg az építkezés sok ideggel jár.

Egyébként mi sem építkeztünk, és nem is hiszem, hogy fogunk mert keret az 100%, hogy nem lesz rá.

2014. jún. 5. 00:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez az igényeidtől is függ... Szerintem nekem nem volt sok, de úgy látszik, nem voltak eléggé megszokottak s képtelen voltam találni egy olyan házat, amit ne kellett volna szinte teljesen átépíteni. Viszont telket se találtunk és kellett is már egy ház... Néha számolgatom, hogy ennyiért talán már építkezhettünk volna is, s akkor nem lennének a régi ház miatti nem teljesen megfelelő, megváltoztathatatlan dolgok (hiába helyeztük át a fürdőszobát, így is keskeny)... Viszont így kaptunk kutat, nagy teraszt, pincét és rengeteg gyümölcs- és díszfát (ezek nekem fontosak). A kilátás pedig mindent megér. Nem mindig egyértelmű, mi a legjobb, s néha a lehető legjobb se jó, de valamit lépni kell.

Ha nincsenek ilyen enyhén érdekes igényeid, mint nekem (2 szint, fent 2 nagy szoba és egy nagy konyha :D), akkor valószínűleg jóval olcsóbban is találsz megfelelő házat (s ami engem illet, az építkezés elég szörnyű, rengeteg idő, energia, stressz is a pénzen túl, legalábbis nekem az volt). Én tuti keresnék egy ideig... De mi azt is kompletten szigeteltettük volna, nyílászárócsere... Az ilyen beköltözünk és csak festeni, berendezni, esetleg újraburkolni kell egyszerűségekre nekem nem volt esélyem se.

2014. jún. 5. 00:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Egy átlagos faluban ami nincs a világ végén mint a miénk most hogy lent vannak az ingatlan árak felébe vagy kevesebbe kerül megvenni egy jó házat mint felépíteni.
2014. jún. 5. 04:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekünk szerencsénk volt, jó állapotú, 65 m2-es, tetőteres 10 éves házat vettünk, csak tapétázni kellett. Először építkezni akartunk, de a telek ára miatt ez nem jött össze. Ilyet keressetek, elég sok eladó van olcsón, vidéken.
2014. jún. 5. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem több ismerősöm is befürdött mostanában a házvásárlással, 15 millió körül vettek házat (egy megyeszékhely a nyugati határ mellett), mondjuk a régi "kockaházakat", hiába szigeteltettek, penészednek, rájöttek, hogy az összes falat nem tudják kiszedni, mivel ugye tartófalak is vannak, nem lehet olyan az elrendezése, amilyet szeretnének. Ráküldtek már majdnem annyit házra, mint amennyiért vették, mondjuk mindent kicseréltettek, a járólaptól elkezdve, fürdőszobát alakítottak. Ja, és mindezek után tetőt is kellene cserélni. Persze vannak kivételek, csak hozzáértő szakemberrel jól át kell nézetni a házat és akkor kisebb az esélye az ilyen hibáknak. Mondjuk ha én kapnék egy telket a szüleimtől, ott ahol nekem is tetszik, akkor én biztos, hogy új házat építenék.
2014. jún. 6. 08:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Csúnyán elrontották, ha megveszik a házat (és nem telekárban, mert ott a romos ház csak ráadás), első dolguk legyen a TETŐ felújítása vagy teljes újjáépítése. Aztán jöhet a gáz, csatorna, víz bevezetése, az ajtó-ablak cseréje, a konyha és a fürdőszoba, valamint a fűtésrendszer kialakítása. De az az első és legfontosabb: VIZES házat nem veszünk.
2014. jún. 6. 23:32
 10/10 plajer tibor ***** válasza:
Egy tapasztalt mérnök pár ezer forintért korrekt szakvéleményt ad a műszaki állapotról és az esetleges átépítési költségekről is. Komoly szándék esetén érdemes meglépni. HA SZERENCSÉD VAN LEBESZÉL A VÉTELRŐL .... :)
2014. jún. 27. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!