Új ház vagy használt? Mennyivel drágább építtetni egy újat?
Szerintem drágább az új építésű, bár tény, hogy az valószínűleg sokkal könnyebben alakítható pont olyanra, amit szeretnétek.
Ahogy néztem az építési telkek már majdnem annyiba kerülnek, mint egy 20-30 éves ház.
Az újnál olyan elrendezés lehetne amilyet akarsz, hosszútávon talán jobban meg is érné, de ahogy írták az építés költségének töredékért lehet venni normális házat, persze nem pont a saját szájízed szerinti lesz.
Persze ne egy romhalmazt vegyél, de egy normális házra ha nem sokat kell költeni akkor az jön ki olcsóbban, meg az építkezés sok ideggel jár.
Egyébként mi sem építkeztünk, és nem is hiszem, hogy fogunk mert keret az 100%, hogy nem lesz rá.
Ez az igényeidtől is függ... Szerintem nekem nem volt sok, de úgy látszik, nem voltak eléggé megszokottak s képtelen voltam találni egy olyan házat, amit ne kellett volna szinte teljesen átépíteni. Viszont telket se találtunk és kellett is már egy ház... Néha számolgatom, hogy ennyiért talán már építkezhettünk volna is, s akkor nem lennének a régi ház miatti nem teljesen megfelelő, megváltoztathatatlan dolgok (hiába helyeztük át a fürdőszobát, így is keskeny)... Viszont így kaptunk kutat, nagy teraszt, pincét és rengeteg gyümölcs- és díszfát (ezek nekem fontosak). A kilátás pedig mindent megér. Nem mindig egyértelmű, mi a legjobb, s néha a lehető legjobb se jó, de valamit lépni kell.
Ha nincsenek ilyen enyhén érdekes igényeid, mint nekem (2 szint, fent 2 nagy szoba és egy nagy konyha :D), akkor valószínűleg jóval olcsóbban is találsz megfelelő házat (s ami engem illet, az építkezés elég szörnyű, rengeteg idő, energia, stressz is a pénzen túl, legalábbis nekem az volt). Én tuti keresnék egy ideig... De mi azt is kompletten szigeteltettük volna, nyílászárócsere... Az ilyen beköltözünk és csak festeni, berendezni, esetleg újraburkolni kell egyszerűségekre nekem nem volt esélyem se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!