Ha a telek adott,25 mill. ft-ból mekkora házat lehet építtetni?
"Szigetelés is lenne"
szigetelés nélkül nem is kapnál rá lakhatási engedélyt, ha csak nem valami űber mega profi ház lenne, ami szigetelés nélkül is megállná a helyét az energetikai minősítésnél.
80-100m² max.
bár ez függ attól is hogy hol épülne a ház, régióktól eltérő árakon is dolgozhatnak a kivitelezők.
Szia!
Én most építkeztem, 25 millából sok minden kijön. Először is mindenképpen tegyél félre belőle úgy 1 millát a szarságokra. tervezés, statikai terv, villamos terv, gépészeti terv, FMV, műszaki ellenőr, soroljam még? Inkább nem mert felhúzom magam. Nos, maradt 24 millád. Akkor vegyünk is le még 1 millát mondjuk a konyhabútorra. maradt 23 milla. Ebből véleményem szerint csak a házad lesz meg. Jobb esetben 100m2 de 92 biztos. Elmondom hogy tudsz visszahozni pénzt. Hogy te szerzed be a nagy értékű anyagot (pl mixerbeton, ablak, cserép stb), ráadásul tudod mi megy bele. Én 2,6 millát spóroltam hogy magam jártam a dolgoknak. De készülj fel. Mindig legyen nálad cigi, kv meg sanax... Ettől függetlenül építkezz mert megéri.
köszi utolsó!
Neked kb mekkora házad lett és mennyi be került? az ország melyik részén építkeztél?
Kedves #8! Bocsánat, hogy építészként nem állom meg szó nélkül, hogy a tervezést, FMV díjat, stb. szarságnak nevezel. Tudod, elköltesz potom 30-40 milliót, életed hátralevő részét ott fogod leélni, de sajnálod a pénzt arra, hogy valaki kitalálja, hogy az adott telken mit lehet kihozni, ami a legjobban megfelel az igényeidnek. És aztán oda is figyel, hogy rendesen megcsinálják.
Egy építész legalább 5 évet tanul egyetemen, és nem a büfészakon, az egyik legnehezebb szakma, bár látszólag csak rajzol valamit...
Persze van, aki az ilyen okostojásoknak, aki mindent csak olcsón meg akar úszni, csak odadob valamit félpénzért, hadd szenvedj vele. Ezek aztán a lakhatatlan, eladhatatlan szemétdombok. Ugyanígy műszaki ellenőrként sokszor a díjazásom többszörösét megspórolja a tulaj egy-egy jó ötletem miatt, vagy mert időben szólok, hogy valami nem jó, és nem kell egy-két év múlva százezrekért javítani. Szakértek elég ilyen sokszázezres, milliós "minek ez a drága cucc ide, és még vacakoljunk is vele" kivitelezői hibákat.
De ha ez neked szarság, akkor végezd el az egyetemet és csináld magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!