Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha a telek adott,25 mill....

Ha a telek adott,25 mill. ft-ból mekkora házat lehet építtetni?

Figyelt kérdés
úgy hogy mindent a kivitelező csinálna. Szigetelés is lenne, tégla ház és kerítés. Csak egy kb. nagyság érdekelne.
2017. jún. 5. 14:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Max 100m2 .
2017. jún. 5. 14:32
 2/18 anonim ***** válasza:
Kerítés, udvar rendezés nélkül maximum 100 négyzetméteres házra lesz elég.
2017. jún. 5. 15:21
 3/18 anonim ***** válasza:

"Szigetelés is lenne"

szigetelés nélkül nem is kapnál rá lakhatási engedélyt, ha csak nem valami űber mega profi ház lenne, ami szigetelés nélkül is megállná a helyét az energetikai minősítésnél.

80-100m² max.

bár ez függ attól is hogy hol épülne a ház, régióktól eltérő árakon is dolgozhatnak a kivitelezők.

2017. jún. 5. 16:04
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem jön ki 100 m2, ha kivitelező csinálja, legalább nettó 250-300 ezer/m2 áron számolj. Ha ügyesek vagytok, 5% ÁFA jön csak rá. Ez csak a ház, közművek, kerítés, környezet nélkül. Az még sokmillió pluszban.
2017. jún. 5. 17:11
 5/18 A kérdező kommentje:
Nyugat magyarország. Közmű a telken van,de még nincs tervrajz sem.
2017. jún. 5. 17:21
 6/18 A kérdező kommentje:
Nyugat magyarország. Közmű a telken van,de még nincs tervrajz sem. 100m2es ház,berendezve,rendezett udvarral akkor kb milyen árkategória?
2017. jún. 5. 17:22
 7/18 anonim ***** válasza:
Nagyon függ az igényszinttől, de alaphangon 40 millió és az felett a csillagos égig.
2017. jún. 5. 22:57
 8/18 anonim ***** válasza:
7%

Szia!

Én most építkeztem, 25 millából sok minden kijön. Először is mindenképpen tegyél félre belőle úgy 1 millát a szarságokra. tervezés, statikai terv, villamos terv, gépészeti terv, FMV, műszaki ellenőr, soroljam még? Inkább nem mert felhúzom magam. Nos, maradt 24 millád. Akkor vegyünk is le még 1 millát mondjuk a konyhabútorra. maradt 23 milla. Ebből véleményem szerint csak a házad lesz meg. Jobb esetben 100m2 de 92 biztos. Elmondom hogy tudsz visszahozni pénzt. Hogy te szerzed be a nagy értékű anyagot (pl mixerbeton, ablak, cserép stb), ráadásul tudod mi megy bele. Én 2,6 millát spóroltam hogy magam jártam a dolgoknak. De készülj fel. Mindig legyen nálad cigi, kv meg sanax... Ettől függetlenül építkezz mert megéri.

2017. jún. 6. 00:24
 9/18 A kérdező kommentje:

köszi utolsó!

Neked kb mekkora házad lett és mennyi be került? az ország melyik részén építkeztél?

2017. jún. 6. 07:57
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #8! Bocsánat, hogy építészként nem állom meg szó nélkül, hogy a tervezést, FMV díjat, stb. szarságnak nevezel. Tudod, elköltesz potom 30-40 milliót, életed hátralevő részét ott fogod leélni, de sajnálod a pénzt arra, hogy valaki kitalálja, hogy az adott telken mit lehet kihozni, ami a legjobban megfelel az igényeidnek. És aztán oda is figyel, hogy rendesen megcsinálják.

Egy építész legalább 5 évet tanul egyetemen, és nem a büfészakon, az egyik legnehezebb szakma, bár látszólag csak rajzol valamit...

Persze van, aki az ilyen okostojásoknak, aki mindent csak olcsón meg akar úszni, csak odadob valamit félpénzért, hadd szenvedj vele. Ezek aztán a lakhatatlan, eladhatatlan szemétdombok. Ugyanígy műszaki ellenőrként sokszor a díjazásom többszörösét megspórolja a tulaj egy-egy jó ötletem miatt, vagy mert időben szólok, hogy valami nem jó, és nem kell egy-két év múlva százezrekért javítani. Szakértek elég ilyen sokszázezres, milliós "minek ez a drága cucc ide, és még vacakoljunk is vele" kivitelezői hibákat.

De ha ez neked szarság, akkor végezd el az egyetemet és csináld magad!

2017. jún. 6. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!