Vettem egy házat, amiben vegyes tűzelésü, és gáz kazán is van. Mindkettő a pincében. Ha jól működik, maradhat? Vagy kötelező lecserélnem kondenzációs gázkazánra? Illetve osztó-gyűjtőt a pincébe rakjam, vagy inkább a ház szintjére?
Én csak azt nem értem,pincében hogy lehet gázkazán,és még vegyes tüzelésü is ? Több okból is nagy baleset veszélyt rejt magában .Szerintem itt valaki nagyot híbázott.
Ezen kellene inkább elgondolkodni .
Köszönöm az észrevételeket.
Gondolom mivel lezáratták a gázt,a vegyes utólag került beépítésre,de én ezt nem szeretném használni,csak a gázt.
A második kérdésre esetleg valaki?Vam valami szabály milyen messze,magasan lehet az osztó?
"Gondolom mivel lezáratták a gázt,a vegyes utólag került beépítésre,de én ezt nem szeretném használni,csak a gázt."
Ez így már lehet, hogy problémásabb, feltéve, hogy most is ki van kapcsolva a gáz.
Felteszem, hogy igen, és eltelt már fél év is. Ebben az esetben a gáz visszakötéséhez kéményseprő-szakvélemény is kell, nem tudom azok mennyire kötnek bele a régi kazánba.
Miért jelenleg nincs osztó??
Osztót oda tedd, ahol gazdaságosabban megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!