Mennyibe kerül egy teljesen új fűtésrendszer kiépítése a legolcsóbban egy családi házban?
Kb. 60 m2-es a családi ház,és mindent szabályosan kell mert ép. engedély van rajta. Azt tudom, hogy kondenzációs kazán kell ami 300 körül kezdődik, kéményből nem tudom milyen az, ami olcsóbb fajta és szabályos, ilyen műanyag csöves megoldás tetőn kivezetve pl megengedett? [link]
Meg gondolom csövek, és radiátorok.
kb 500-600 ezer ft-ból megúszható, összesen, szereléssel mindennel együtt?
Meg még kell hozzá néhány dolog:
"A fűtéskorszerűsítés alkalmával történt kivitelezési munkákat a megfelelő hatóságoknak át kell adni. Az új TURBÓS / KONDENZÁCIÓS gázkazán garanciális beüzemelésének feltétele az alábbi engedélyek, szakvélemények megléte!
Kéményseprői átvétel dokumentumai:
- kéményméretezés
- kivitelezői nyilatkozat
- beépített anyagokról szállítói megfelelősségi nyilatkozat
- Minősített kivitelezői tanusítvány megléte
Engedélyes Gázterv elkészülésének feltétele:
- Kéményseprői szakvélemény megléte
- Kéményméretezés
GázMEO feltétele:
- Gázterv megléte
- EPH jegyzőkönyv
Beüzemelés feltétele:
- Gázterv megléte
- GázMEO megléte
- EPH jegyzőkönyv
Fontos!
A Gáz és kémény tervek, kivitelezések, engedélyek egymásra épülő folyamatok, így célszerű egy kézben tartan azokat, mivel az átfutási idők hosszadalmasak!"
Szóval szerintem számolj hozzá úgy nagyságrendben még 500 ezret...
Ja, bocs a link lemaradt:
Köszönöm a válaszokat,még annyi kérdésem maradt, hogy amit belinkeltem képet, PPS cső tetőn kivezetve, az szabályos úgy?
Mert van egy régi tégla kéményem, de az annyira régi hogy azt biztos hogy nem érdemes fúratni, béleltetni meg stb..
Tehát ilyen külön csöves megoldás kell, gondolom ez olcsóbb is nem?
Egy 50mn es 2szoba-konyha-fürdős házikót fűtök két sufniban barkácsolt pellet tüzelésű rakéta kályhával átlag 20 fok van a házban havi 20.000ft költség.. ronda de hatásos és semmi engedély nem kell hozzá...
Ennél olcsóbbat nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!