Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Napelemes rendszere van-e...

Napelemes rendszere van-e valakinek, és ténylegesen nulla Ft-ra jön ki a villanyszámla?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy éves elszámolásban az Elművel, nulla közelire jön ki a fizetendő villanyszámla. Igaz ez?

#napelem #vill.számla
2017. ápr. 27. 14:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
92%

az #1 miért lett lepontozva ostobák?? :DD

tök korrektül leírta a lényeget.

tavaly csináltam egy rendszert, 2 millió volt.

ki lehet számolni mennyi idő még "nullára" jössz ki okoska kérdező.

2017. ápr. 27. 19:47
 12/15 xswerdy ***** válasza:
Valóban úgy célszerű méretezni, hogy kb. nulla legyen a számlád. A fogyasztás fölött termelt áramot már olcsóbban veszik át, alapvetően eladásra nem éri meg termelni. De persze a pont nullát lehetetlen belőni.
2017. ápr. 28. 23:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Tulajdon képp én is mindig tervezem hogy át térek ilyen áramra.Én mindent kiszámoltam fel mértem, sőt csináltattam kalkulációt. Szerintem ki lehet hozni kb nullára, olyan megközelitéssel mint a 7. irja. Sőt én úgy számoltam hogy egy kicsivel felül terveztetem. Még pedig azért hogy ha november végén december elején ha meg nézem az éves össze sitést akkor esetleg , ha több a termelésem azt feltudjam használni villanyfűtéssel. És akkor ha tudom, mert gondolom pontosan kilehet számolni hogy hol tartok, ezzel nullára hozom a villanyt. Szerintem mindent kilehet számolni, aránylag pontosan.

Na de én azért nem vágtam bele, mert semmi segitséget nem ad az állam a magán kiépitéshez. A második ok, ami a nagyobb ok , hogy ez a kormány , meg lehet a többi is majd minden féle adókat fog kivetni, csak azért hogy elmenjen a kedve az embereknek ettől. Ezt akár vissza menőleg is megtenné. Csak azért hogy vegyük inkább a paksi áramot.

Tehát én úgy gondolom hogy valamennyire ki lehet ezt számolni, a termelést és a fogyasztást is. .

2017. ápr. 30. 11:04
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy végre van egy értelmes hozzászólás a sok fanyaló után. Pontosan így gondoltam én is, ahogyan leírtad.

Akinek van egy csepp esze, az nem is gondolhatja ezt másképpen. Engem is ez tartott vissza, hogy "szeretett kormányunk" előbb-utóbb kivetne rá valamilyen adót, mint ahogyan nemrégiben elkezdték a kutakat is összeírni.

Köszönöm.

üdv.

2017. máj. 1. 11:41
 15/15 xswerdy ***** válasza:
13.-nak: az évea elszámolás nem feltételnül december végi leolvasást jelent, ahogy normál villanyóra esetén is évi egyszeri leolvasás van, de az mindenkinek máskor, hogy a leolvasók egyenletesen legyenek terhelve.
2017. máj. 3. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!