Napelemes rendszere van-e valakinek, és ténylegesen nulla Ft-ra jön ki a villanyszámla?
Hogy lenne már nulla, ha eleve egy csomó pénzbe kerül a napelem maga.
Akkora napelemet kell beszerelni, ami fedezi a mostani fogyasztásod.
Logikus, nem?
És akkor persze, hogy nulla forintot kell fizess az ELMŰ-nek. Csak épp előre kifizetsz milliókat a szerelésre, napelemre stb.
Köszönöm az igen értelmes hozzászólásodat.
Sajnos azt sem vetted figyelembe, hogy nem neked szólt a kérdés hanem olyannak, akinek már van ilyen felszerelve!
Magyarországon is erős törekvés van az irányba, hogy ne érje meg.
Elsőt kár ütnöd kérdező, mert igazat ír. Nagyon komoly összeget kell egy tételben kifizetned a telepítéskor. Ez nem térül meg túl gyorsan. Bár hallottam olyant, aki szerint neki a 3 millió forintos beruházása 3 év alatt be is jön.
De amikor rákérdezek, mennyi volt a havi számlája, akkor 14-15 ezer forintot mond. Valahogy nekem ennek a harminchatszorosa nem három millió, csak fél.
És még így sem nulla a havi számlája. Elad az Elmünek, s vásárol tőle. 1-2 ezer forint így is van.
Köszönöm mindenkinek aki vette a fáradtságot, hogy válaszoljon, de nem igazán érdekelnek a légből kapott, és minden konkrétumokat nélkülöző hamis infók.
Ezeknél én más sokkalta jobban képben vagyok, ráadásul már jóval lejjebb vannak az árak is mint a fentebb említettek.
Több konkrét árajánlat alapján már pontosan tudom, hogy az én átlagos méretű családi házamra kb. 1,2 millió Ft áfásan felszerelve és engedélyeztetve tokkal, vonóval több évtizedes garanciával.
pl. : [link]
A kérdésem továbbra is kizárólag olyannak szól, akinek már van ilyenje, használja, és az Elmű éves számláját valóban ki tudta hozni nullára?
Van napelemem, és éves szaldó elszámolásban vagyok az EON-nal.
A fogyasztásod és a napsütötte órák száma miatt ingadozgat a nullás villanyszámla.
Az első évben 30 ezer forintnyi túltermelésem volt. A második évben még tíz, szóval 40 ezer lett az egyenlegem. Aztán jött egy csapadékosabb év kevesebb napsütötte órával, és az elvitte a 40 ezer plusszt, sőt, 10 ezer mínuszba kerültem. Azt befizettem.
Szóval lehet jól tervezni a rendszert.
Az utolsó válaszolónak köszönöm a hozzászólását, pont ilyent vártam.
Nálam, a szokásos átlagfogyasztásunk fölé lenne belőve a napelemes rendszer.
Ilyen negyvenezreket én is fizettem éves leolvasásnál a korrekciónak eddig is, tehát az nem oszt nem szoroz.
Viszont most nulla százalékos kamattal lehet megpályázni ezt is, és a számításaim szerint -a nullás villanyszámla- simán kitermelné, amennyit vissza kellene havonta törleszteni.
Vagyis 10 év alatt kb. a nullára futna ki az egymilliós beruházás.
Onnantól viszont továbbra is nulla-közeli villanyszámla lenne.
(Inkább elutazgatom majd amit megspórolok.)
*a 16:32-esnek köszönöm természetesen.
Aki meg nem érti, annak valószínűleg nincs is ilyen gondja a kis albérletében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!