Olyan emberek válaszát várom, akik nemrég építkeztek/építtetek, vagy jártasak ebben a témában. A telek adott, egy elbontandó, nagyon kicsi faházzal és csak az áram van bevezetve. Megéri e építeni rá, egy földszintes, körülbelül 90m²-es kulcsrakész családi házat, semmi extrával,20-25 millióból? Vagy teljesen halott az ügy ennyi pénzből? Azt tudom, hogy az anyagárak idén 20%-ot emelkednek. :/ Budapest vonzáskörzetében szeretnénk maradni mindenképpen, de iszonyatosan elszálltak az ingatlan árakkal. Még a teljesen leharcolt házakért is rengeteget kérnek. Érdemes e belekezdeni, vagy inkább keresgéljünk tovább, hátha találunk egy felújítandót, vagy egy lakható, de régebbi házat elfogadható áron?
Szerintem mai árakon ez 30 millió, de inkább felette. Főleg Budapest környékén. Plusz ÁFA, mert ma már számla nélkül nem lehet.
2017. ápr. 20. 14:53
2/7 anonim válasza:
Nem, nem halott ügy. A reális jelenleg a 250/nm.
2017. ápr. 20. 15:32
3/7 anonim válasza:
meg fogod bánni. Elképesztően szupergagyikat tudnak 25ből építeni a kivitelezők. 17e/beltéri ajtó, hogy mást ne mondjak. Ha megemeled a minőséget középszintűre 300e/nm alsóhangon.
2017. ápr. 25. 00:21
4/7 anonim válasza:
2-es vagyok. Akkor még egyszer. 250/nm áron, tisztességes felelős műszaki ellenőrrel, nem generálossal és jó tervezőmérnökkel passzívközeli házat építtethetsz.
Tudom, mert ezzel foglalkozom. Nem kérek privátot, 2019 végéig be vagyok táblázva.
A 250 és 300 közötti különbözet a generálosod haszna, semmi egyéb.
Felelős műszaki ellenőrrel és kiviteli tervvel nem lehetséges elgagyizni semmit.
2017. ápr. 25. 08:43
5/7 anonim válasza:
Előző, ne kamuzz, eleve nincs olyan titulus, hogy "felelős műszaki ellenőr". Ennyit a hozzáértésedről. Én is a szakmában vagyok, naponta látom az árakat (első vagyok).
2017. ápr. 25. 12:57
6/7 anonim válasza:
Utolsó, ne röhögtess. Építész-tervezőmérnökök dögivel látnak el felelős műszaki ellenőri feladatokat.
Azért írd le, hol dolgozol "a szakmában", nehogy valaki leszerződtessen.
valamint a 2013. évi XXXIV. törvény rendelkezik róla tételesen.
Szívesen.
2017. ápr. 25. 16:03
7/7 anonim válasza:
Felelős műszaki vezető van. És van műszaki ellenőr, de az nem felelős. Az általad citált rendeletben sem találsz "felelős műszaki ellenőrt". A kettőt összekeverni nagyon gáz. A felelősségi körük is nagyon más.
Kérdezőnek azt tudom mondani, hogy ennyi tőkével - ha nem vállal hitelt, lakást tud venni, vagy egy nem kiemelt agglomerációs településen egy kis házat, amit újítgathat. De a felújítás is drága, hitel nélkül nem fog menni. 10 millió alatt nem jön ki egy alap házfelújítás sem. Átlagos minőségben.
Minden más mese, parasztvakítás, becsapás, vagy nagyon silány barkácsolás, amit 5 év múlva újjá kell építeni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!