Hazepitesbe fognank?
Sziasztok! :)
Elejen vagyunk a hazepitesnek, szeretnek erdeklodni. Ez nagyon feluletes gondolat meg bennunk, kb. fel ev mulva fogunk vele komolyabban foglalkozni, de en szeretnek otleteket :) Tudom, hogy mindenhol mas arak vannak, de azert egy atlagot szeretnek latni. Epitkezni szeretnenk. Telket venni kell. A telket 4-5 millioert vennenk. Felvazolom az elkepzelest nagyvonalakban. Egy kenyelmes, tagas kis csaladi haz. 3haloszoba (vagy egy kisebb nekunk plusz egy nagyobb, amit kesobb lehet alakitani 1-2 gyerek eseten), 1 vendegszoba, 1 konyha, spajz, furdoszoba, wc. Egy szintes, van terasz, pince, garazs 2 autora. Fatuzeles+gaz. Nem tul kicsi, de nem is tul nagy, kenyelmesen ellehet benne ferni. Nem tudjuk, hogy mibol lenne celszerubb csinalni. Konnyuszerkezetes, tegla...
Kivancsi lennek ra, hogy ezen feltetelek mellett a sajat szajizetek szerint Ti mennyibol hoznatok ki egy ilyen hazat, ha a penztarcatokhoz megfeleloen kihoznatok belole a maximumot? Esetleg kulcsrakeszre csinalnatok vagy felkeszre, a tobbit majd ismeros szakemberekkel megoldanatok?
Ez kb: 130+ m2 + a pince.
Számolj nyugodtan 250ezer/m2 árral. Ez az alap ennél már csak feljebb tudsz menni az igényekkel.
Magánvélemény nem építenék ekkorát, mert nincs rá szükségem, igényem sem. 65m2 amit most belaktam, 1500m2 telken. A ház elég a telek nem, ez van. Ha építek (majd ervben van) akkor max. ehhez toldok (a lehetőség adott) egy "nappali-konyhát", személy szerint vályogból, látszó fafödémmel, takaréktűzhellyel, hajópadlóval, fa nyílászárókkal.
Ui.:
Ha van pince akkor nem egy szintes!
Félre ne érts! Te fogsz benne élni! Neked legyen jó :)!
Arra figyelj, hogy fenntartható legyen, ha megengedheted mindenképp tervezz megújuló energiával. Nem ismerem a környéketeket (talaj, talajvíz), de a pince a kihasználhatóságához képest aránytalanul nagy költség. Ha nem jelenik meg extra igényként akkor inkább építs nagyobbat!
Húúúú. Na ez így nem egyszerű.
Mivel azt mondod van 20M így ez "kifut" egy kb.: 80m2 házat kompletten, befejezve!
Nem javaslok egy félkész megoldást, mert bármi megtörténhet (ne történjen, de sajnos a mai volágban bármi lehet) és akkor lesz igazán nagy a baj a félkész házzal. Illetve saját tapasztalatból tudom, hogy ha elsőre nem lesz kész, az vagy soha nem lesz kész, vagy nem lesz olyan amilyet szeretnél. Ráadásul még meg is szenveded a várakozást.
Inkább 2 ütemben építkezzetek, ami nem feltétlen szükséges és "ráér" a második ütemben, azt halasszátok. (pl. vendégszoba, de ezt neked kell tudni). Én a pincét elfelejteném.
Keressetek egy építészt, akivel ezt le lehet egyeztetni akár még csak tanácsadás szintjén is, megéri. Statikus bevonásával (mindenképp kell majd) ki lehet találni, hogy a két ütem szerkezetileg is jó legyen.
Teljesen egyetértek az #5. hozzászólóval. A 250 EFT/m2 árat felejtsd el, jó lesz az 350-400-nak is. Főleg, ha nem idén csináljátok.
Januártól már A energiaosztályú házat lehet csak építeni, és kell valami megújuló is. Ez még drágítani fog rajta.
Felejtsd el a haverokat, fusizást, az e-naplóba minden szerződést, stb. fel kell tölteni, a házilagos kivitelezés nem megengedett. Ha gyanúsan alacsonyak a szerződött összege, egyből ott terem a NAV.
Ha nincs meg egyben a pénzetek - ere a házra, amit szeretnél legalább 40 millió, akkor ne kezdj hozzá, inkább vegyetek valamit és lépésenként újítgassátok.
Kedves 6-os! Miért ne csinálhatna meg saját maga dolgokat, ha tud? Semmi nem tiltja...még az e-napló sem. :-P
Különben olyan 180 ezer Ft/nm költséggel szoktak számolni, ha NEM generálkivitelezővel csináltatod, hanem egyénileg szerződsz a szakemberekkel.
"Teljesen egyetértek az #5. hozzászólóval. A 250 EFT/m2 árat felejtsd el, jó lesz az 350-400-nak is"
Az első is és az ötös is én voltam.
Abszolút igazad van a 350ezres árral, A 250-et azért írtam, mert nagy kompromisszumokkal (mint írtam is ez az alja), nem "nagy építészeti" megoldásokkal ("olcsóbbb", egyszerűbb anyagok), szerkezeti egyszerűsítéssel (pl.-fafödém) kihozható 250 ezer/m2-ből szerencsés esetben.
(persze, ha a talaj problémás és különleges alapozás szükséges akkor felejtős a 250ezer).
De mégegyzser a reális az amit írtál ~350ezer.
Néha le sem merem írni, mert egyből lehurrogják az embert, hogy meg lehet azt csinálni 125-ből is :( !
Üdv mindenkinek!
Őszintén szólva, nem tudom, ki, hol, hogyan építkezik - főleg hogy menyiért - vagy hogy, honnan veszi ezeket az összegeket.
A mi házunk most úgy 90%-on áll (még nincsenek bent a beltéri ajtók, kell még egy tisztasági festés, valamint parketta), de már minden ki van fizetve. Az, hogy 250eFt/m2 az alja, nem kicsit nevetséges.
Először tisztáznám, hogy mi nem generálossal csináltatjuk, hanem mi magunk szerezzük a szakikat, anyagot stb, minden számlás, E-naplóban vezetett.
Kicsit a részletekről: 100-120cm(teherhordó réteg miatt) x 50cm vasalt sávalap(c16), 30n+f fal, vasbeton födém, gépi vakolás, 3-as üvegezésű kömmerling nyílászárók (többek közt egy 240*240-es tolóajtó), víz és padlófűtéscsövek Henco, Panasonic levegő-víz hőszivattyú (melegvíz és fűtés, egész télen ezzel tartottuk a hőm.-et), össz 176Amper a 3 villanyórán (H tarifa, nappali, éjszakai) 20cm austrotherm grafit a homlokzaton, 16cm Xps a lábazaton, 10cm lépésálló a padlóban, 40cm szálas a padláson, 2 fürdő, 1 wc, 3 háló, stb össz 130m2-en, a burkolatok 4-6eFt közt, kizárólag Mapei alapozó, ragasztó, fuga, CPL beltéri ajtók, stb.
Röviden ennyi, így jött ki 240eFt-ra (Bruttó! 27% áfával), nincs szocpol(nem kértük előre), vagy 5%áfa(nem kaptuk meg).
Persze lehet 400e-ért is építtetni generálossal, mert szegénynek sokba kerül a Q7 vagy X6, azt meg ugye valahogy ki kell termelni.
Középszinten kijött volna 180e-ből is.
Persze nem kell nekem hinni, de attól még ennyibe került :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!